Akhisarpress.com - İki ay önce eşi Gönül Sarıkaya’yı (40) kaybeden polis memuru Mücahit Sarıkaya (42) eşinin ölümüne dayanamayarak kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Üniversite Sınavına hazırlanan 17 yaşındaki Gülşah ile 11 yaşındaki ikiz Berat ve Berkay öksüz ve yetim kaldılar.

İstanbul’ da polis olarak göreve başlayan, son olarak ta 3 yıldır Akhisar’da görev yapan Mücahit Sarıkaya mide kanseri tedavisi gören ve yapılan ameliyatlar sonunda şifa bulamayan 20 yıllık çok sevdiği eşini 23 ay önce kaybetti. Kendisi de iki kez kalp krizi geçirdiği için kalp damarlarına 3 siten takıldı. Eşinin ölümünden sonra tedavi altına alınan, pasif bir görev olan Ağır Ceza Reisinin koruma görevi verilmesine rağmen önce gece geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Polis Mücahit Karakaya için Akhisar Merkez Karakolu önünde bir tören düzenledi. Kaymakam Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Erdal Güney, Ağır Ceza Reisi Maksut Karakulak, annesi Hacer, Kardeşi Yusuf ve akrabaları ile ilçedeki daire amirleri, Sivil toplum örgütü temsilcilerinin ve meslektaşlarının katıldığı tören sonrası Mücahit Sarıkaya’nın cenazesi memleketi olan Balıkesir’in merkeze bağlı Halalca köyüne gönderildi. Cuma namazından sonra köyünde toprağa verildi. İlçe emniyet Müdürü Mehmet Turhan törene gelenlerin taziyelerini kabul etti.