Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Akhisar Belediyesi, tarihi  araştırmacı öğretmen Mustafa Kuzucuk’un hazırladığı “AKHİSARLI ÇANAKKALE GAZİLERİ” fotoğraf albümünü Akhisar Belediyesi Kültür Yayınlarının 15. Si olarak  bastırdı ve tanıtımını yaptı.

Belediye Başkanı  Salih Hızlı, başkan yardımcısı  Ali Velestin, tarih araştırmacısı öğretmen Mustafa Kuzucuk, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nadir Güven, memur Hüseyin Tosun’nun “Akhisarlı Çanakkale Gazileri” fotoğraf albümünün  tanıtımına katıldılar. 

Başkan Hızlı, “Çanakkale Savaşının 100. Yılına denk gelen  bu albüm kitabının hazırlayan  Mustafa Kuzucuk öğretmenimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Hocamızın  Kültür  Yayınlarımız içinde “Kurtuluş Savaşı Kahramanlarımız” adlı bir kitabı daha var.” Dedi. 

Albüm Kitabı hazırlayan  Öğretmen Mustafa Kuzucuk, Çanakkale  savaşlarının sıradan bir savaş olmadığını, belirterek, “ Yaptığımız araştırmalara göre kesin olmamakla birlikte sadece  Akhisar ve köylerinden  en az 1100 şehidimiz ile bir o kadarda gazimiz olduğunu biliyoruz. Biz bu kitapta  Çanakkale’de gazi olan, devletten maaş almak için başvuran 169 kişinin resimlerini ve gazi yakınlarının isimlerini toparladık. En az  bunun 2 katı kadarda  maaş almak için  başvuruların olduğunu biliyoruz. Ayrıca  ekonomik şartları iyi olan, ve başvurmayanlarında olduğu tespitlerimiz var. Böyle bir çalışmanın Türkiye’de ilk olduğunu biliyorum. Belediye başkanımız Salih Hızlı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nadir Güven’e bu albümün hazırlanmasında verdikleri maddi manevi destek için çok teşekkür ediyorum.” Dedi. 

Mustafa Kuzucuk ilk  imzaladığı Albüm Kitabı başkan Salih Hızlı’ya verdi.