Akhisarpress.com - Akhisarspor Taraftarları Derneği Başkanı Nihat Uz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Öğretmenevi önünde 27 Temmuz’da başlattığı “Fısıldamıyoruz, Haykırıyoruz. Stadyum Meselesi, Memleket Meselesi” adı altında imza kampanyasının 5. gününde 10 bin imzaya ualaştıklarını belirti.

Çok sayıda vatandaşın ve dernek yöneticilerinin katıldığı basın açıklamasında Dernek başkanı Nihat uz açıklamayı yaptı.

Dernek başkanı Nihat Uz’un okuduğu basın açıklamasının tam metni;


Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak sorumluluk bilinciyle üyemiz olsun veya olmasın futbolla ilgilenen her düşünceden taraftarın her zaman her yerde dillendirdiği stad yapımı, onarımı mevzusunu imza kampanyası ile gündeme getirdik. 27 Temmuz’da basın açıklaması ile yapacağımızı duyurduğumuz ve 29 Temmuz 2013 / Pazartesi günü saat 12.30’da başlattığımız “Fısıldamıyoruz, Haykırıyoruz. Stadyum Meselesi, Memleket Meselesi” mevcut şehir stadımız revize edilsin, Süper Lig maçları Akhisar’da oynansın, takımımızla birlikte, Akhisar ekonomisi, Akhisar esnafı ve işadamları kazansın konu başlıklı imza kampanyamız 02 Ağustos / Cuma günü saat 19.00 itibariyle sona ermiştir. İmza kampanyamız halkımız tarafından yoğun destek görmüştür. Beş iş gününde 10.000 imzayı geçmiştir. Hatta öğrendiğimiz kadarıyla sanal alemde Akhisar stadını istiyor ismiyle online imza kampanyası başlatılmış ve orada da Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinde yaşayan Akhisarlı vatandaşlarımızın desteği devam etmektedir. Şu ana kadar yaşadığı şehrin menfaatleri doğrultusunda, kamu yararı ve toplum çıkarı için duyurumuza itibar ederek duyarlılık gösteren ve kendi iradesi ile standımıza gelip imza atan, şehir dışında olması nedeniyle imza atmaya gelemediği için telefon ile arayan, elektronik posta atarak ve sanal alemde yazdıkları yorumlar ile desteğini esirgemeyen halkımıza, sporseverlere ve açık desteğini belirtmek için elektronik posta atan Türkiye Tüm Taraftarlar Federasyonu Yönetim Kurulu’na Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak teşekkür ediyoruz.

Yaşadığımız bu beş günlük süreçte çoğunlukla olumlu, az da olsa olumsuz sözlere ve yorumlara muhatap olduk. Her fikre saygımız vardır. Olumsuz yorumlardan ve sözlerden yola çıkarak tekrar ifade etmek gerekirse eğer daha önce açıkladığımız gibi imza kampanyasının amacı kimseyi kırmak yermek değildir. Demokrasinin ve demokratik hakların sık sık telaffuz edildiği bir ortamda art niyetsiz toplum yararına olan ve başlığı net bir ifade ile yazılmış basit bir imza kampanyasının asıl amacını saptırarak başka yöne çekmek isteyen şahıs ve gruplara, stat konusunda dün başka bugün başka konuşanlara ve durumdan kendine vazife çıkaranlara, polemik olmaması için uymayacağız, cevap vermeyeceğiz. İmza kampanyasının amacı bellidir “Mevcut şehir stadımızın revize edilmesi ve Süper Lig maçlarının Akhisar’da oynanarak şehir halkının bu heyecanı yaşaması ve yerel ekonomiye canlılık getirmesidir. Başka niyet aramak kötü ve art niyetli insanların işidir.

Daha önce belirttiğimiz üzere imza kampanyası sonucu toplanan imzalar tanzim edilerek Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Spor’dan sorumlu Devlet Bakanı Sayın Suat Kılıç’a ve ilgili makamlara gönderilecektir.

İmza kampanyasına katılan ve destek veren herkese tekrar teşekkür ediyoruz. Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak 2013-2014 sezonunun her kesimden insanı mutlu edecek şekilde olması temennimizdir.