Zile Ticaret ve Sanayi Odası Akhisar’da geçirdiği iki günün ardından, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen Akşam yemeği programının ardından Zile’ye dödü.


Akhisar Otel Tütün Teras katında düzenlenen akşam yemeğine Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent  Koşmaz, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Erdayıoğlu, Meclis Başkanı Mehmet Ulusoy, Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Berberoğlu, Meclis Başkanı Orhan Özkaleli, Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Demirci, Meclis Başkanı Fettah Gürmen, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Akhisar Esnaf Kefalet Kooperaatifi Başkanı Hasan Genli, Esnaf Odaları Başkanları Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.


Gecede ilk konuşmayı Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Ali Erdayıoğlu yaptı. Erdayıoğlu, “Kardeş Odamız olan Zile TSO’nun bizi ziyaret etmesi nedeniyle düzenlediğimiz bu yemekli toplantımıza hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.


Değerli konuklar, ne mutlu bize ki bugün burada üç büyük mutluluğu aynı anda yaşıyoruz. Birincisi 20 Mart 2012 günü TOBB’da düzenlenen törenle Akreditasyon belgesini almamız ikincisi, hepimizin bildiği ve severek dinlediği hatta söylediği; El vurup yaremi incitme tabib- Çamlar altıda- Bir güzelin hasretinden adlı türkülerin diyarı, Julı Sezar’ın “veni,vidi, vici (geldim, gördüm, yendim) sözünü söylediği Zela’nın yani kardeşimiz Zile’nin Ticaret ve Sanayi Odası’nın çok sevdiğim Meclis Başkanı Orhan Özkalaleli, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Berberoğlu ile meclis ve yönetim kurulu üyelerinin aramızda bulunması. Üçüncüsü de bu güzel mutluluğu sizinle paylaşmak sağ olun var olun, iyi ki geldiniz.


Sayın konuklar Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olarak 2154 üyemizden aldığımız maddi ve manevi destek ile Akhisar’ımız için çalışmaktayız. Göreve geldiğimiz 1999 yılından bu yana Akhisar’a bir ilköğretim okulu ve bir diş hastanesi kazandırdık. Devlet hastanemizin 10 yataklı yoğun bakım ünitesini 17 yatağa çıkardık. Kültür evi yapmak amacıyla Kültür Bakanlığı tescilli bir ev aldık. Akhisar’a özgü Domat ve Uslu zeytinleri ile Akhisar Gemlik zeytini ve Akhisar Köfte için Coğrafi İşaret almak amacı ile müracaat ettik. Domat ve Uslu zeytinde askı aşamasına geldik. 2005 yılından bu yana düzenli olarak İstanbul CNR expoda düzenlenen Uluslar arası Gıda Fuarına katılıyoruz. KOSGEB sinerji odağını 2009 yılında faaliyete geçirdik. Üyelerimizi fuar ziyaretlerine götürüyoruz. 1985 yılında hizmete giren hizmet binamızı daha iyi hizmet sunmak amacıyla bu yıl komple tadilatla yeniledik. 2008 yılında ISO kalite belgemizi 5 gün öncede Akreditasyon belgemizi aldık. Tüm bu yaptıklarımız, bize yeni sorumlulukları yükledi. Ama biz bu sorumluluklara hep hazırdık, gene de hazırız. Tabi biz bunları yaparken çatı kuruluşumuz olan TOBB’u kendimize örnek aldık.


Burada TOBB’ub Türk ekonomisi için sergilediği başarılı çalışmanın mimarlarından, Manisa Oda ve Borsalarının her zaman yanında olan, TOBB nezdinde görevler almalarında büyik katkı sağlayan TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Bülent Koşmaz’a Akhisar ve OSB için birlikte çalıştığımız Sayın Kaymakamımız Kamil Köten’e, Belediye Başkanımız Sayın Salih Hızlı’ya, bu yıl Bank Asya 1.ligde mütevazı kadrosu ile başarıdan başarıya koşan bizde de daha önceki yıllarda meclis üyesi olarak görev yapan Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Sayın Hüseyin Eryüksel’e, Akhisar ile ilgili yapılan olumlu her işte her zaman bizlerle birlikte hareket eden Borsa, Ziraat Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi ve esnaf odaları başkan ve yöneticilerine ve odamızın başarılı bir şekilde çalışmasını sağlayan meclis ve yönetim kurulu üyelerine odam ve şahsım adına teşekkür ediyorum.


Sözlerimi TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun her zaman söylediği, “Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır.” sözü ile bitirmek istiyorum. Rahmet ve bereketimizin bol olması dileği ile hepinizi saygı ile selamlıyorum.” dedi.


Başkan Erdayıoğlu’nun ardından konuşma yapan Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Berberoğlu, “ Öncelikle hepinize bizlere göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyor ve selamlıyorum. Biz Zile Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçen sene eylül ayında katıldığımız bir fuarda odamız adına stant açmıştık. O fuarda ise İlçe Ticaret ve Sanayi Odası olarak sadece Akhisar’ı görmüştük. Biz ilk defa orda stant açmıştık.



Ama Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın 9. senesi olduğunu öğrendik. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Sayın Mehmet Ali Erdayıoğlu ile yaklaşık 9 senedir tanışıyoruz. Kendisi çok sevdiğim ve çalışmalarını örnek aldığım çok önemli bir şahsiyettir. Biz oda meclisimiz tarafından kardeş bir oda seçelim bize örnek olsun kararını aldığımızda Akhisar bizimle seve seve kardeş oda olabileceğini belirtti ve bu bizi çok mutlu etti. Bundan dolayı tüm Zile adına kendilerine müteşekkiriz sağ olsunlar, var olsunlar. Kendileri aynı zamanda bir nezaket göstererek geçtiğimiz 2011 yılının kasım ayında ilçemizi ziyaret etmişlerdi. Bizde elimizden geldiği kadarı ile kendilerini ağırlamaya çalıştık. Bu gün burada bizlerde iadeyi ziyaret sebebi ile bulunmaktayız. Akhisar’a gelince insanlarını geçekten çok sevdik. Ben Odam adına bu sıcak ve misafir perver davranışınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu duygu ve dünceler ile hepinize iyi akşamlar diliyorum.” diyerek sözlerine son verdi.


Düzenlenen programa katılan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten’de konuşmasında Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür etti. Kaymakam Köten, “Değerli konuklar öncelikle sizler gibi çok nitelikli insanlar ile beraber görev yaptığım için çok şanslı olduğumu sizlere arz etmek istiyorum. Gerçekten Akhisar kentlik kimliği olan, Akhisarlılık ruhu ile yelpazenin her kesiminin Akhisar söz konusu olduğu zaman bir araya geldiği aralarında demokrasinin rengi olan farklılıkların bile yok olduğu böyle güzel bir ilçede görev yaptığım ben kendimi çok şanslı hissediyorum. Bende Akhisar’a ufakta olsa bir katkıda ulunabilmek için canı gönülden çalışacağımı sizlere belirtmek istiyorum. Zile ilçemizi de daha önce yapmış olduğum bir ziyaret esnasında azda olsa bir tanıma şansım oldu.  Gerçekten orası da Akhisar gibi tarihi derinlikleri olan kent kültürü ve kentlik ruhu bulunan ve sanayi potansiyeli yüksek olan çok değerli bir ilçe konumundadır. Ben bu kardeşliğin her iki ilçeye de çok şey kazandıracağına eminim. Onlara hoş geldiniz diyorum. Ticaret Odamızın akreditasyon almasına çok sevindim onları da tebrik ediyor ve çalışmaları ile Akhisar’a kazandırdıkları her şey için teşekkür ediyorum.” Dedi.  


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Koşmaz’da katıldığı gecede her iki odaya da teşekkür etti.


Koşmaz, “ Öncelikle aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Az önce iki kardeş odalarımızın başkanları konuşma yaptılar. Bu konuşmalarda gerçekten Türkiye’nin gerçeklerinden odalarımızın gerçeklerinden ve hizmetlerinden söz ettiler. Aynı zamanda kendileri eksik olmasınlar bizleri de bir ödüle layık görmüşler. Şimdi o ödülleri sizlerin önünde almaktan çok şeref duyacağım. Ben sözlerime derin bir vurgu yaparak son vermek istiyorum. Her iki odamızın göstermiş olduğu almayış örneğini takdir ediyor ve bu kardeşliğin diğer tim odalarımıza örnek olmasını diliyorum.” dedi.


Düzenlenen Gece Konuşmaların ardından plaket töreni il devam etti. Programın  ilerleyen saatlerinde CHP Manisa Milletvekili Hasan ören’de salona gelerek her iki oda mensupları ile kısa bir sohbet etti.


Program'da Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Ali Erdayıoğlu tüm misafirler ile yakından ilgilendi.