| MUSTAFA ÖZDEMİR (ÖZEL HABER)

Akhisar Sanayi Sitesi’nde 1986 yılında başladığı marangozluk mesleğine son 6 yıldır ahşap tornacılık olarak devam eden Eyüp Aslan, zeytin ağacından ürettiği malzemeleri Amerika ve İngiltere’ye ihraç ediyor.

Marangozluk mesleğini uzun yıllar devam ettiğini ve ardından ahşap tornacılıkla ilgilendiğini ifade eden 50 yaşındaki Eyüp Aslan; “Mesleğe 1986 yılında başladım. O günden beri marangozluk mesleğini sürdürdüm. 6 yıl önce marangozluk atölyemi tamamen ahşap tornacılığına çevirdim. İlk başlarda tabi ki zorlandık, ahşap torna işini el emeği olarak devam ettiren günümüzde kalmadı diyebiliriz. Biz sabrettik ve ürettiğimiz malzemeleri şuan yurtdışına gönderiyoruz” dedi. 

AİLESİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR

Akhisar Sanayi Sitesi’ndeki atölyesinde ailesinin de kendisine yardım ettiğini ifade eden Aslan; “Bu konuda başarılı olmamdaki sebeplerden birisi de ailemdir. Eşim ve oğlum bu konuda bana çok destek oluyor. Üretimi birlikte yapıyoruz” diye konuştu. 

AMERİKA’YA HAÇ YAPIP GÖNDERİYOR

Amerika’da yaşayan bir Türk vatandaşının kendisine ulaşarak özel çalışmalar istediğini ifade eden Aslan; “Yaptığım işleri sosyal medya hesaplarımızda paylaştık. Amerika’da yaşayan bir Türk bize ulaştı. Kendisine zeytin ağacından haç yapıp yapamayacağımızı sordu. İlk etapta temkinli yaklaşsak da sonra bir kısım ürün gönderdik. Şimdiye kadar 5 binin adetin üzerinde zeytinden yapılmış haç gönderdik. Oralardaki kilise ve kutsal mekanlarda bu zeytin ağacından yapılan haçı kullanıldığını söyledi. 

İNGİLTERE’YE KAHVALTI SUNUM TABAKLARI GÖNDERİYOR

Aynı zamanda yine başka aracılar vasıtasıyla İngiltere’ye de ürün gönderdiklerini belirten Aslan; “Yaptıklarımız sadece bununla da sınırlı kalmadı. Yine zeytin ağacından ürettiğimiz kahvaltı sunum tabakları var. Bunları da İngiltere’ye bir aracı vasıtasıyla gönderiyoruz. Yaptığımız ürünlerin ilgi görmesi bizi sevindiriyor” dedi.