Kurulum aşaması tamamlan parsel satışlarına başlanılan Akhisar Zeytin, Zeytinyağı ve Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki inşaat çalışmalarına  başlandı. 52 parselden ilk etapta 40 parsel satışa çıkarıldı. 30 parsel için talep geldi. 5 firma ile sözleşme imzalandı.

İhtisas OSB’nin % 88 hissesi Akhisar Belediyesi, % 6 hissesi Akhisar Ticaret ve Sanayi odası, % 6 hissesi de İl Yatırım ve İzleme Koordinasyon Merkezi bünyesinde bulunuyor. Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcısı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “ihtisas  Organize Sanayi bölgemizde bir taraftan arsa taleplerini karşılarken bir taraftan da ilk etap çalışmalarını başlattık. Süleymanlı mahallemiz sınırları içinde bulunan  700 dönümlük  bölgemizde Ilıcak deresinin yatağının düzenlenmesi ve  Taşlıyatak deresinin dere ıslah çalışmaları sürüyor. İmar planına göre Taşlıyat deresi  OSB bölgemizin ortasından geçiyor. OSB bölgemiz faaliyete geçtiğinde yapılan yatırımlara  ve çevreye zarar vermemesi için titiz bir ıslah çalışması sürüyor.” Başkan Salih Hızlı “Müteşebbis  Heyet ve Yönetim Kurulu kararları ile 52 parselden ilk etapta 40 parseli yatırımcılara açtık. 30 firma arsa talebinde bulundu. 5 firma ile sözleşme imzaladı. Diğer firmalar ile  sözleşme yapma aşamasındayız.” Dedi.

13 milyon ürün veren Zeytin ağacının bulunduğu Akhisar’da  kurulan Türkiye’de ilk Zeytin, Zeytinyağı  ve Türevleri Organize sanayi bölgesinde  parsellerde  metre fiyatları 40 ila 100 TL. arasında değişiyor. 52 parselin bulunduğu İhtisas OSB’de 1 arıtma tesisi, 1 prina tesisi, sosyal tesis, idari bina ve teşhir alanları bulunuyor.