Türkiye’nin ilk Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde ilk 7 işletmeye yer teslimi yapıldı. Akhisar Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda yapılan yer teslim imza törenine Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Belediye Meclis Üyeleri Aydın Coşkun, Halil Aktaş ve Ali Sevgil, Zeytin İhtisas OSB Müdürü İsmail Baydemir ile işletme yetkilileri katıldı.

Akhisar’a 10 km uzaklıkta, Medar ile Süleymanlı beldeleri arasında kalan mera alanı içerisinde 1350 dönüme sahip aynı zaman İstanbul-İzmir yeni otoyolu ve karayolu ile demiryolu üzerinde bulunurken İzmir Limanına 90, Kuzey Egede yeni yapılan Çandarlı Limanına ise 115 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Akhisar Belediyesi Encümen Salonunda imzalanan yer teslim töreninde ilk işletmeler merkezi Akhisar’da olacak Canolive Gıda Ürünleri Limited Şirket yetkilisi Deniz Can’a 6 bin 366 metrekarelik alan, merkezi Akhisar’da bulunan Yeni Zeytincilik Gıda İnşaat ve Turizm İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti yetkilisi Kamil Yeni’ye 18 bin 565 metrekare, merkezi Akhisar’da bulunan Özler Zeytin Zeytinyağı Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti yetkilisi Ertan Tosun’a 4 bin 600 metrekare, merkezi Gemlik’te bulunan Alan Zeytincilik işletmesi yetkilisi Ferit Alan’a 15 bin 773 metrekare, Akhisar merkezli Kervan Gıda İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti yetkilisi Celal Yağız’a 32 bin 283 metrekare, Orhangazi merkezli Yakup Güncan Zeytin işletmesi yetkilisi Kadri Güncan’a 7 bin 415 metrekare, Orhangazi merkezli Kocaağa Zeytin işletmesi yetkilisi Maksut Kocaağa’ya 6 bin 911 metrekare alan teslim edildi.

Ekonomide kalkınma hedefleri içerisinde en önemli politikalardan bir tanesi de sanayinin teşviki ve gelişimi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Salih Hızlı, OSB’lerin sanayinin planlı yerleşiminin düşük altyapı maliyetleri ile sağlanması konusunda önemli bir görevini yerine getirdiğini ifade etti. Türkiye’de sofralık zeytinin yüzde 30’u, yeşil zeytinde ise yüzde 70’inin Akhisar bölgesinde yetiştiğine işaret eden Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Bölgemizde üretilen zeytinin çok büyük bir bölümü yurt içinde tüketilmektedir. Zeytin ihracatının artması için, gerekli tesislerin yapılması ihracatın önünü açmakta önemli bir avantaj sağlayacaktır” dedi.