Akhisarpress.com/ÖZEL - Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) almış olduğu karar doğrultusunda, 2002 yılından buyana yürürlükte olan, fakat sadece büyük sanayi kuruluşlarının faydalandığı indirimli elektrik fırsatından artık tüm tüketiciler faydalanabilecek.

EPDK 2013’te yıllık 5.000 kilovatsaat olan tüketim miktarını, 2014’te 4.500 kilovatsaate indirdi. Buna paralel olarak 130 TL ve üzeri tüm elektrik tüketicileri serbest tüketici konumuna geçti. 2015 yılından itibaren bu oranın sıfırlanması beklendiğinden tüm tüketiciler serbest tüketici olacak.

Sektörün lider firmalarından Cengiz Holding ve ODAŞ Enerjinin Manisa bölgesi bayiliğini üstlenen Hüseyin Ali Doğan, Paşa Mahallesi 5 Sokak Numara 89/A’da Akhisar ve civar bölgenin indirimli elektrikten faydalanması için hizmet vermeye başladı. Ocak ayından bu yana birçok firma ve meskeni indirimli aboneliklerini yaptıklarını belirten Hüseyin Ali Doğan; “Tüketicilere dağıtım şirketlerinden aldıkları elektrik kilovatsaat birim fiyatına yüzde 10 ile yüzde 30 arasında direk üreticiden ucuz elektrik temin ediyoruz. Herhangi bir ek ücret ve depozito almadan ve tüketiciye ait herhangi bir abonelik bilgisi değişmeden, abone yapabilmekteyiz. Mesken, ticarethane, tarımsal sulama ve sanayide en ucuz elektriği halkımızın kullanma imkanına sunuyoruz. Bu işlem EPDK onayı dahilinde sağlandığından, tamamen resmi ve hiçbir aksaklık yaşanmadan vatandaşımızı serbest tüketici yapmaktadır.” Dedi.

Akhisarlıları serbest tüketime davet eden Doğan; “Sizinde faturanızın yıllık ortalaması 130 TL’nin üzerindeyse serbest tüketimden faydalanabilirsiniz. İndirimden faydalanmak için nüfus cüzdanı fotokopisi, elektrik faturanızın fotokopisi, ticarethane ise işyeri vergi levhası fotokopisi yeterli olacaktır.” Diye ifade etti.