Akhisarpress.com

 

Akhisar Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Satıcıları Odası ile Türkiye Sebzeciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) ile Koru Sigorta işbirliğiyle Türkiye’nin İlk Pazar Yeri Sigortası poliçesini Cuma Pazarında kesti. Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonunun Koru sigortayla ile çalışma protokolu imzalandı.


Türkiye’de ilki Akhisar’da gerçekleştirilen anlaşma hakkında bilgi veren Akhisar Meyveci Sebzeci ve Seyyar satıcılar Odası Başkanı Ali Şakşak, “Bu sebeple Akhisar Meyveci Sebzeci ve Seyyar satıcılar odası olarak bir sigorta acentesi gibi tüm üyelerimizin araç, gereç, konut ve her türlü sigorta işlemlerini oda olarak yapma yetkimiz bulunmaktadır.   Bununla yetinmeyip, Akhisar Meyveci Sebzeci ve seyyar Satıcıları Odası olarak araç gereç emtiaların dışında veli nimetimiz olan müşterilerimizin Pazar alanlarında alış veriş yaparken sigorta kapsamı içerisine girmiş oluyorlar. Yani pazarımızın içinde müşterilerimizin başına her han gibi bir şey gelmesi durumunda Allah korusun çatı çökmesi, elektrik kaçağı, bireysel kazalar gerçekleşirse tüm müşterilerimiz Koru Sigorta kapsamında sigortalanmıştır. Federasyonumuz olarak başlatılan bu çalışma, Türkiye’de ilk olarak Akhisar Meyveci Sebzeci ve Seyyar Satıcılar Odası Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin almış oldukları kararla Akhisar’da gerçekleştirdik. Türkiye’de örnek olacak bu çalışmanın meşalesi Akhisar’da yanmıştır. Bu fırsatı bize sunan TÜSPAF ve Koru Sigorta yetkililerine teşekkür ediyor esnafın ve veli nimetimiz olan müşterilerin adına teşekkür ediyoruz“ dedi.


Türkiye Sebzeciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyon Başkanı Mehmet Çakmak;” bizim mesleğimizi bu gün holdingler yapmaya başladı. Büyük holdingler Domates, Patates satıyor. Bizimde mesleğimize bir çeki düzen vermemiz için velinimetimiz olan müşterilerimize nasıl hizmet edebilir diye düşündük. Türkiye’de kurulmuş olan tamamen öz sermayeli Koru Sigorta Kooperatifi Genel müdürlüğü ile TÜSPAF olarak bir protokol imzaladık. Protokol de TÜSPAF başkanı olarak Türkiye’de tüm Pazarcılar odalarını biz sigorta ettirdik. Nasıl bir mağaza da alış veriş yapan vatandaşlarımız sigortalıysa, Pazar yerlerinde de müşterilerimizin sigortalı olması için girişimlerde bulunarak müşterilerimizin her hangi bir kaza uğraması durumunda Odamız ile irtibata geçerek müşterimiz sigorta kapsamına girmiş olacaktır. Türkiye’de ilk defa meşalesi yanan yer Akhisar oldu. Bunu ilk olarak Akhisar Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Satıcıları Odası Başkanı Ali Şakşak başlatmıştır” dedi.


Daha sonra S.S. Koru Sigorta Kooperatifi Genel Müdür yardımcısı Burak Reis Özen, Pazar yeri Sigorta işlemleri hakkında katılımcıları bilgilendirerek ilk poliçeyi, Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı’ya verdi.


 Akhisar Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Satıcıları Odası Başkanı Ali Şakşak’ın düzenlediği Lokma Hayrına Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, TÜSPAF Federasyon Başkanı Mehmet Çakmak, Adapazarı Sebzeciler Meyveciler Başkanı Muzaffer Kabacan, İzmir Pazarcılar Odası başkanı Hamidin Erişen, İzmir Sebzeciler Meyveciler Başkanı Müslim Türker, S.S. Koru Sigorta Kooperatifi Genel Müdür yardımcısı Burak Reis Özen,  Akhisar Esnaf Oda başkanları ve pazarcılar katıldı.