Türkiye’nin ilk ve tek Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk fabrikanın temeli törenle atıldı. Ege bölgesinde zeytin ile önemli bir gelişimi yakalayan Akhisar elverişli ve verimli topraklar üzerindeki yaklaşık 15 milyon zeytin ağacı bulunuyor.

Akhisar Belediyesi tarafından yapımı yaklaşık 7 yıl süren Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Akhisar merkeze 15 kilometre uzaklıkta Süleymanlı Mahallesi sınırları içinde  133 hektar büyüklüğünde olduğu bildirildi.

Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas OSB bölgesinde ilk zeytin fabrikası uzun yıllardır Türkiye’de gıda sektöründe boy gösteren Kaanlar Gıda İşletmesi fabrikasının temelini attı. Fabrika OSB’de toplam 50 bin metrekare alana sahipken bu alanda 26 bin metre kare kapalı alan inşaa edecek. 

OSB’DE KOLAY VE UCUZ ÜRETİM İMKANI SAĞLANACAK

Organize Sanayi Bölgeleri işbirliği halinde üretim yapan KOBİ’ lere planlı bir alanda ve ortak altyapı hizmetlerinden yararlanarak daha kolay ve ucuz üretim yapma olanağı sağladığını belirten Belediye Başkanı Salih Hızl, bu sistem sayesinde sanayi yatırımlarına teşvik edilmesi, planlı yerleşimin sağlanması, düzenli şehirleşme, istihdamın geliştirilmesinde etkili bir araç olması dolayısıyla Akhisar İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesi, yerleşmenin Tarıma Dayalı Sanayi Alanı ihtiyacı ve Endüstriyel Yatırımlar açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Arıtma Tesisi, alanın güneyinde en uygun olduğu bölgede ayrıldığını ifade eden Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Altyapı projelendirilmesi ile paralel yürüyen çalışma neticesinde, ulaşım ağı ve fonksiyonların yer seçimi optimum noktada olmuştur. Alan içerisinde, giriş noktasında İdari ve Sosyal Tesis Alanı, Ticaret Alanı ve Hizmet Destek Alanı ayrılmıştır. Alanın kuzey kısmında ise Yeşil Alan ile Sosyal Tesis ve Spor Tesisleri Alanı düzenlenmiştir” dedi.

Kaan Grup adına açılış konuşması yapan yönetim kurulu başkanı Osman Kaan, daha çok gıda ürünleri üzerinde faaliyet gösterdiklerini 33 yıldır da süt ürünleri ile iştigal ettiklerini yakın zamanda da zeytin sektörüne girdiklerini belirterek Akhisar Zeytin OSB’deki fabrikada ise son teknoloji kullanılarak zeytinin işleneceğini kaydetti.

Hayırlı bir işin arifesinde olduklarını ifade eden Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, “Kaanlar firmasına, ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Ülkemiz büyüyor, güçleniyor, her gün yeni yatırımlara sahne oluyor. Akhisar ölçeğinde de bugün olduğu gibi bu numuneleri görüyoruz. Her sektörde, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda kamu ve özel sektörde çok ciddi yatırımlara sahne oluyor ilçemiz. Bunu özellikle zeytincilik sektöründe duayen olmuş bir firmanın yatırımını Akhisar’da gerçekleştirmesinden dolayı ayrı bir memnuniyet duyuyoruz. Üretimin artması, istihdamın artması daha fazla kişiye ekmek kapısı ve iş sağlanması demektir. Dolayısıyla bizim işimizin dolaylı olarak azalması demek olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesimi ile fabrikanın temeli atıldı.