Banvit ve Ege Tav’daki (Bolez) sendika çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan TEKGIDA-İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Uzmanı Adem Çınkır; “TEKGIDA-İş Sendikası olarak yerli ve yabancı birçok gıda üretim fabrikalarında yıllardan beri örgütlülüğümüz devam ediyor. Geçtiğimiz yıl kanatlı sektörüne girerek sendikamız olarak bir ilke imza attık. Yaklaşık toplam 5 bin çalışanı bulunan Banvit ve Bolez fabrikalarında sendika çalışmalarımızın sonuna geldik.” Dedi. 

BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

Banvit ve Ege Tav’daki (Bolez) sendika çalışmalarının ardından bölgede bulunan diğer gıda fabrikalarında da çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Çınkır; “Sendikasız fabrikalarda çalışan işçilerimiz yüzde 99’u asgari ücret ile çalışıyor. Türkiye’nin ekonomik koşullarını da göz önünde bulundurarak birçok işçi arkadaşımız asgari ücret ile geçimini sağlamakta zorluk çekmektedir. Biz sendika olarak tamda bu noktada işçilerimizin yasal haklarını korumak ve geliştirmek, daha iyi ücret ve sosyal hakları elde etmeleri, fazla mesai, ikramiye, hafta tatili çalışması, tazminat, ihbar konularındaki hakları ve toplu iş sözleşmesi hakkı elde etmelerini sağlıyoruz.

Beyaz et pazarının önde gelen markalarından Banvit işçileri Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş sendikamızı tercih ettiler. Banvit’in Elazığ, İzmir ve Balıkesir fabrikalarında toplu sözleşme için gerekli üye sayısına ulaşarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yetki tespit başvurusunda bulunduk. Banvit işçisinin büyük bir güvenle ve özveriyle gerçekleştirdiği üyelik işlemleri hızla tamamlandı. Türkiye’nin en büyük beyaz et markasında artık sendikalı düzen başlıyor. 4 bin 500 Banvit emekçisinin tercihi sendikamız oldu.” Dedi.

NASIL SENDİKALI OLUNUR?

Sendika üyesi olmanın çok kolay olduğunu ifade eden Çınkır; “Bu işlemi yapmak çok basit. E-devlet üzerinden 24 saat boyunca sendikamızı seçerek üyelik işlemlerine hızlıca gerçekleştirilebilir. Sendikamıza üye olan işçi arkadaşlarımızın, üye olduklarını kişisel verilerin korunması kanunu gereğince kendisinden başka ve sendikamızın bilgi işlem daire başkanı haricinde kesinlikle hiç kimse göremez.” Dedi.

Adem ÇINKIR
TEKGIDA İŞ SENDİKASI Genel Teşkilat Daire Başkanı
0533 519 59 00
[email protected]

TEK GIDA-İŞ SENDİKASININ TÜRKİYE'DEKİ YETKİLİ OLDUĞU İŞLETMELER;