Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - Akhisar’da bir dizi temaslarda bulunan Somalilandlı iş adamları Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Abdınasır Mahummoud, Nasır Adnan, Mohamed Abdi, Abrırashıd Hassan ve Liıban Hajı Hassan’dan oluşan heyet ATSO’da Meclis Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, yönetim kurulu başkan yardımcısı Erol Boşnak ve yönetim kurulu üyeleri Ali Özgen, Mehmet Güleç, Tan Tuğrultekin, Bülent Birel, Samim Gördesli, Salim Rodoplu ve Mehmet Altaş tarafından karşılandı.

Samimi bir ortamda geçen görüşmede Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası adına konuşan Meclis Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Somaliland’li iş adamlarını Türkiye’de görmekten memnun olduklarını, kendilerini ziyaret ettikleri için teşekkür etti. Diğer yandan Akhisar ile ilgili yapılabilecek ticari yatırımlar hakkında heyetten bilgi istedi.

Türk işadamlarını bir an önce yatırıma davet eden Hassan, "Akhisarlı işadamlarıyla biraraya gelmekten mutluluk duyuyorum. Zor günlerimizde siz yanımızdaydınız, halkımıza el uzattınız. Eğitim alanında da yatırımlar yaparak çocuklarımıza sahip çıktınız. Şimdi sıra bizde, ekonomik ve ticari alanda da yatırımlarınızı bekliyoruz. Yer ve güvenlik konusunda hiçbir endişeniz olmasın, Somalilandli işadamları olarak her zaman yanınızdayız, her türlü desteğe hazırız." dedi.

SOMALİLAND

Somaliland, Afrika Boynuzu'nda bir devlettir. Hiçbir ülke tarafından tanınmayan devletin egemen olduğu yer, uluslarası toplum tarafından Somali'ye bağlı bir özerk bölge olarak kabul edilmektedir. 1991 yılında Somaliland Cumhuriyeti adıyla bağımsızlığını ilan etmiştir.