İhracatını en fazla artıran sektörlerden piliç eti ve yumurta sektörü, hedef büyüttü.


Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, 2011 yılında yapılan piliç eti ihracatını yüzde 92'lik artışla 365 milyon dolar, yumurta ihracatını da yüzde 83'lük artışla 260 milyon dolara çıkaran sektörün geçen yılki ihracat artışının 2012'de de devam edeceğini öngörüyor. 2011'de Türkiye toplam piliç eti ihracatının yüzde 20'sini, yumurta ihracatının yüzde 5'ini gerçekleştiren Keskinoğlu'nun üst yöneticisi, "Yıllardır gündemde olan AB ihracatının 2012'de başlayacağına inanıyoruz. Sektör olarak alternatif pazarlar bulmaya devam ederek, 2012'de piliç eti ve yumurta ihracat gelirinin 780 milyon doları, 2013'te de 1 milyar doları yakalamasını bekliyoruz." dedi.


Geçen yıl 75 ülkeye yaptığı piliç eti, yumurta ve ambalajlı zeytinyağı ihracatından 75 milyon dolar gelir elde eden Keskinoğlu, bu yıl ise 100 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor. 2011'i yüzde 25 büyüme ve 750 milyon TL ciroyla kapatan grubun bu yılki ciro hedefi ise yüzde 30-35 büyümeyle 1 milyar lira. 49 yıldır entegre tesisleriyle faaliyet gösteren Keskinoğlu, 8 milyon TL yatırımla temmuz ayında gireceği pastörize yumurta pazarında ilk yıl yüzde 20 pazar payı hedefliyor. Keskin Keskinoğlu, "Türkiye'de yıllık 14 milyar adet yumurta üretiliyor ve pazarın büyüklüğü 2,5 milyar dolar. Pastörize yumurta hâlâ Türkiye için yeni bir tüketim alışkanlığı ve sektör cirosundaki payı ise yaklaşık 50 milyon dolar. Yumurta akına talep olacak. Pazarın yüzde 90'ını bisküvi, kek fabrikaları, pastaneciler gibi endüstriyel tüketim oluşturuyor, ancak biz perakende pazarına da girmeyi planlıyoruz. Türk halkı için pastörize yumurta tüketimine başlamak biraz uzun soluklu olacaktır ancak Keskinoğlu güvencesinin pazarın büyümesinde etkili olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.


Keskinoğlu'nun  Akhisar'daki 3 bin metrekarelik tesisinde üretilecek pastörize yumurtalar 1, 2, 3, 5, 10 ve 20 litrelik tetrapak ambalajlarla ve 1 aylık raf ömrüyle pazara sunulacak. Yıllık 1.200 ton pastörize yumurta üretimi gerçekleştirecek olan firma, endüstriyel kullanım alanları içinse 1 tonluk krom tanklarda ürün sunacak. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan, günlük taze kırılmış yumurtalarla üretilen ürünleriyle sektörde en uzun raf ömrünü sunan Keskinoğlu; sarı, ak ve bütün olmak üzere piyasaya sunacağı pastörize yumurtaları talebe göre şekerli ve tuzlu olarak da üretebilecek.


İstanbul'a Açılan Tavvuk, Bu Yıl 10 Restorana Çıkacak


Tavvuk markasıyla fast food sektörüne giren ve ilk şubesini Manisa Akhisar'da açan Keskinoğlu, İstanbul'da Mecidiyeköy Profilo AVM, Teşvikiye, Ortaköy ve Acıbadem restoranlarıyla 5 şubeye ulaştı. Keskin Keskinoğlu, bu yıl 10 şubeye ulaşmayı, 2013'ten sonra franchise vermeyi düşündüklerini söyledi. Menüsünde tavuk ve tavuk ürünlerinin ağırlıkta olduğu lezzetleri barındıran Tavvuk, sektörde bir ilki gerçekleştirerek sınırsız gazlı içeceği ücretsiz sunuyor.