Gıda sektöründe 46 yıllık tecrübesi bulunan Mehmet Akbalık, orjinal Belçika usülü waffle’ı Türkiye’ye getirdi. Akbalık, Akhisar OSB’de kurulan üretim tesislerinde el değmeden üretilen gerçek waffle lezzetini Türk tüketicisine sunduklarını belirtti.

Belçika asıllı bir hamur işi tatlısı olan “waffle”, efsanelere göre 18. Yüzyıldan beri Dünya’yı kasıp kavurmakta. Doğu Belçika’nın Liege kentinden doğan bu efsanevi lezzet gittiği her ülkede farklı bir tarzla sunuluyor ve damakları tatlandırıyor. Dünyada kahvaltıda yenileninden, patates ve pirinçlisine kadar birçok çeşidi bulunan waffle Türkiye'de Türk damak tadına uygun hale "İstanbul usulü" olarak dönüştürülmüş. Hamuru Amerikan usulü ile benzerlik gösteren, sandviç şeklinde yapılan ve Ortaköy'de Adalar'da, Bebek'te herhangi bir köşede kolaylıkla bulunabilen, dünyada "soft" ya da "sandviç waffle" diye de anılan İstanbul usulünde ise, yuvarlak ve içi kısmen çiğ bırakılmış hamur kullanılıyor. Üzerine çeşit çeşit tatlı ürün konulup, çikolata, meyve, şekerleme, fındık, fıstık, çerez parçacıkları vb. ile zenginleştiriliyor.

Orjinal Tarifiyle Gerçek  “Waffle” Lezzeti

Bu sunum tarzı yüzünden gerçek Belçika waffle’ının Türk mutfağında kendine yer bulmadığını belirten Akbalık, gıda sektöründeki 46 yıllık tecrübesine de güvenerek Waffys markasıyla orjinal belçika usülü bu tatlıyı Türkiye’ye getirdi. Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan üretim tesislerinde, son derece hijyenik bir ortamda el değmeden üretilen wafflelar porsiyonlar halinde paketlenerek tüketiciye sunuluyor. TBG Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akbalık, “Belçika’da ilk üretildiği haliyle Liege tarzı olarak adlandırılan waffle, hamurunun tek başına fırından çıktığı haliyle yenmesine verilen addır. Hamuru biraz daha altın sarısıdır, kremalize şekerin gevrekliği hamurun üstünde tadılabilir. Türkiye’de waffle olarak adlandırılan tatlıların hiç biri aslında orjinal değil. Bizim amacımız Dünya’yı dolaşmış bu lezzeti orjinal haliyle Türk tüketicileriyle buluşturmak” şeklinde konuştu.

Her Öğünde Farklı Tatlar

Sıcak ya da oda sıcaklığında, kahvaltıda, öğlen veya akşam yemeğinde bu leziz atıştırmalığı ister üzerine hazırlanabilecek sos ve eklerle ister sade haliyle tüketilebileceğine değinen Akbalık, “Günümüzde tekniğin getirdiği gelişimle bu lezzeti artık hazır pişirilmiş ve paketlenmiş olarak tüketicilerimizin beğenisine sunuyoruz. Ürünü ister paketinden çıkarıp hemen, isterseniz her hangi bir tost makinesinde ısıtarak tüketebiliyorsunuz” açıklamasını yaptı. Şu anda ürünü sade ve çikolatalı olmak üzere iki farklı çeşitle benzin istasyonları ve marketlerde sunduklarını söyleyen Mehmet Akbalık, 2016 yılı içinde 10 farklı çeşidiyle tüm zincir marketlerde yerlerini alacaklarını belirtti. Akbalık sözlerini şu şekilde bitirdi, “Geleneksel orjinal reçetesi, kaliteli malzemeleri, mayalı yumuşak hamuru, içindeki karamelize şekeri, hafif çıtır ve yumuşak kıvamıyla Türkiye’nin tek gerçek waffle üretimini yapıyoruz. Tüm waffle severleri bu lezzetin gerçek Belçikalı halini denemeye davet ediyoruz.”