TEKGIDA-İş Sendikası Teşkilatlanma Daire Başkanı Adem Çınkır, sendika üyeliğinin hiç kimseye gerek kalmadan bilgisayardan veya banka hesabı üzerinden giriş yapılan “E-Devlet” üzerinden hemen kolay bir şekilde üye olunabileceğini ifade etti.

Çınkır; “Öncelikle işçilerimiz için sendikaya üye olmak bir anayasal haktır, kişi e-devlet üzerinden kendi üyeliğini gerçekleştirebilir, sendika bulunduğu tesiste yetkiyi almadığı müddetçe ve kendisi paylaşmadığı sürece kişinin üyeliği hiçbir kurum ve kuruluş tarafından bilinemez” dedi.

NEDEN SENDİKALI OLUNUR?

Neden sendika üyesi olunması gerektiğini ifade eden Çınkır; “Türkiye’nin ekonomik koşullarını da göz önünde bulundurarak birçok işçi arkadaşımız asgari ücret ile geçimini sağlamakta zorluk çekmektedir. Biz sendika olarak tamda bu noktada işçilerimizin yasal haklarını korumak ve geliştirmek, daha iyi ücret ve sosyal hakları elde etmeleri, fazla mesai, ikramiye, hafta tatili çalışması, tazminat, ihbar konularındaki hakları ve toplu iş sözleşmesi hakkı elde etmelerini sağlıyoruz.” Diye konuştu.

097 KODLU TEKGIDA-İŞ SENDİKASINA NASIL ÜYE OLUNUR?