Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Akhisar Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf Odası’nın işişbirliği ile hazırlanan Mobilya Kenti Akhisar çalışmaları için üyeler analiz programı yapılıyor.

Mobilya Kenti Akhisar çalışmalarını hızla sürdürdüklerini ifade eden Akhisar Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf Odası başkanı Recep Akkaya; “Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projemizin çalıştayını geçtiğimiz yıl Aralık ayında yapmıştık. Şuanda da üyelerimize analiz programı yapıyoruz.” diye konuştu. 

Mobilya Kenti Akhisar projesi ile ilgili de bilgi veren Akkaya; “Yeni bir açılım olarak, ayrı bir yapıda, sadece mobilya sektörüne ve yan sanayisine hitaben eden bir sanayi kenti oluşturmayı hedefledik. Böylece, üyelerimiz ürünlerini imal edecekleri 1000 metrekare kapalı alana sahip fabrikalara ve 12.000m zemin alanına sahip ürünlerini sergileyebilecekleri 3 katlı fuar alanına (Show-Room) kavuşacaklardır. Bu arazi içerisine konumlanmasını istediğimiz diğer yapılar; Cami Alanı- İdari Bina- Ortak makine alanı- Ar-Ge çalışma merkezi- Gıda market-6 adet Yapı market 200 metrekare Akaryakıt istasyon alanı- iş merkezi-otel alanı-çok amaçlı salon düğün salonu Bu şekilde bir kümelenme, Akhisar ilçemizi mobilya sektöründe de ön plana çıkaracaktır. Hepimizin bildiği üzere, Türkiye’nin en büyük entegre tesisi olan Yıldız Entegre Akhisar OSB’de faaliyetlerini sürdürmektedir. Tüm bu düşüncülerimizi gerçekleştirmek için Belediyemiz Proje Ekibinin ve Ege Üniversitemizin desteğini alarak, Zafer Kalkınma Ajansının hibe programına “Mobilya Kenti Akhisar” Projemizi hazırlayarak sunduk. Zafer Kalkınma Ajansı, Projemizi desteklemeye değer gördü. Yıllardır hayalimiz olan Projemizin ilk adımı bu şekilde gerçekleşmiş oldu. Projemiz kapsamında, proje ekibimizle birlikte ulusal örneklerimizden İnegöl ve Kayseri’deki mobilya sektörlerini, teknik olarak yerinde inceledik. bugün Çalıştayımızı gerçekleştiriyoruz. Yine bu ay içerisinde sektör analizini Akhisar ölçeğinde gerçekleştireceğiz. Proje sonunda kurmayı hedeflediğimiz mobilya kentinin kuruluş fizibilitesini hazırlamış olacağız. Belediyemizin ve Bölge Millet Vekillerimizin desteğiyle, 3 alternatif yer olarak incelemekte olduğumuz arazilerin kullanımının odamıza tahsisi sağlandığı taktirde; kuruluş fizibilitesini hazırladığımız projemizin uygulanması için, Zafer Kalkınma Ajansımıza, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığımıza ve ilgili hibe programlarına başvuracağız.” Dedi.