Akhisar Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Odası Başkanı Pınar Gören ve yönetim kurulunun Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Salonunda organize ettiği 45 yeni ustalık ve kalfalık için sınav yaptı.

45 yeni usta ve kalfalık için sınav programına Akhisar Belediye başkanı Ecz. Besim Dutlulu, Akhisar Çıraklık Eğitimi Merkezi müdürü İsmail Şahin ve Akhisar Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Odası Başkanı Pınar Gören ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Sınav programında konuşan Akhisar Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Odası Başkanı Pınar Gören;" Pandemi döneminin son ustalık ve kalfalık sınavını yapıyoruz. 45 tane yeni usta ve kalfa yetiştirdik. Akhisar halkına 45 tane lokantacı esnafı sunuyoruz. Lokantacılık sektörünün en çok zarar gördüğü bir dönemden geçiyoruz. Aynı şekilde çok da fazla lokantacılık sektörüne yatırım olduğunu ve yönelme olduğunu görüyoruz. Son dönemde paket servisin hızlanmasıyla birlikte aperatif hizmetlerinin, anne tipi el yapımı ürünlerin pakete girmesiyle çok fazla kadın ve aperatifçi üyemiz son 1 yılda odamıza kaydoldu. Odamızın şu andaki güncel üyesi 502, 327’lerle aldığımız odamızı 502’li sayılara çıkardık. Akhisar Lokantacılar Odası yönetiminin sahada ne kadar olduğunun büyük bir başarısıdır. Bugün Ramazan ayı girdi. Ramazan ayında paket servis olarak hizmet verecek üyelerimize Ramazan’ın bereketini ve birlikteliğini yaşatmak için paket servis olarak da iftar daveti verebilirsiniz. Kendiniz belirlediğiniz 3-5 tane aileye, topluca bulunamadığınız iftarları ya da sahurları paket servis olarak gönderebilirsiniz. Hem bu zor zamanda lokantacı esnafımıza destek olacaksınız hem de mübarek ramazan ayının bereketi ve coşkusuyla doyasıya yaşamış olacaksınız. Bize böylesi güzel bir salonu kazandıran esnaf ve sanatkar sınav salonu kazandıran Akhisar Belediyesine ve yıllardır şehrin simgesi haline gelen yenilenmiş olan eski belediye binasını da bugün küçük de olsa bir açılışını yapıyoruz. Katılan tüm kursiyerlerimize meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Böylesine güzel bir salonda hizmet vermeyi nasip ettiği için Akhisar Belediyesine ve Akhisar Lokantacılar Odasının çalışmalarına teşekkür ediyorum" dedi.  

Programda konuşan Belediye başkanı Ecz. Besim Dutlulu;" Bundan sonraki esnaflık hayatınızda da hepinize başarılar diliyorum. Biz Akhisar Belediyesi olarak esnafımızın, lokantacımızın, kahvecimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Herhangi bir sorununuzda bize ulaşabilirsiniz. Biz her zaman sizlerin yanındayız. İnşallah bundan sonraki çalışmalarınız da çok güzel geçer. Çok uzun yıllar Akhisar halkına hizmet edersiniz. Hem siz alın terinizin karşılığını alırsınız hem Akhisar halkı güzel hizmetler alır. Güzel hizmetler yapan Akhisar Lokantacılar Odası başkanımıza da çok teşekkür ediyorum" dedi.