Hürriyet gazetesinin ekonomi sayfalarının en çok okunan yazarları arasında bulunan Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine “Tek başına değil, hep birlikte Akhisar için el ele” sloganı ile çıkan Abdurrahman Yılmaz ve ekibinin davetlisi olarak Akhisar’da "Vergi Kanunları, Ticaret Kanunundaki Son Değişiklikler ve Yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı" ile ilgili olarak iş adamlarını, muhasebecilere geniş açıklamalarda bulundu.


Tütün Otel yazlık Salonunda yapılan 500 yakın kişinin takip ettiği toplantının açılış konuşmasını ATSO yönetimine , “Tek Başına Değil, hep birlikte Akhisar için el ele” sloganı ile yola çıkan değişim gurubunun lideri Abdurrahman Yılmaz yaptı. Yılmaz; Atso’nun ciddi bir organizasyona ihtiyacı olduğunu ve bunun yanında kurumsal kimliğin oturtturulması gerektiğini belirterek “Çağdaş ve etkin bir hizmet verme adına çoğulculuğu ve katılımcı yönetim anlayışını elden bırakmadan, üyelere hizmet ve Akhisar’ın gelişimine katkıda bulunmak için yola çıkıyoruz. Projelerimizin içinde bulunan değişik konularda her zaman eğitim ve seminerler düzenleyerek üyelerimizi ve halkımızı bilgilendirmek en önemli görevlerimizden biri olacaktır.”


Şükrü Kızılot’un 3 saat süren, fıkralarla toplantıya katılanları sıkmadan verdiği bilgilerin başında yeni çıkarılmak istenen “Varlık Barışı” yasası hakkında oldu. Kızılot, “Varlık Barışının yabancısı değiliz. Yurt dışındaki tahvil, hisse senedi, döviz, altın ve diğer kıymetli kağıtları yüzde 2 vergisi verilerek Türkiye’ye getirilmesidir Varlık Barışının ardından Vergi Barışı gelecek. Bir ay sonra uygulamaya konulacak. Hükümetin döviz ve kaynağa ihtiyacı var. Bu uygulamadan 48 milyar lira bekleniyor ve bunun 30 milyon lirası yurtdışından olması bekleniyor” Şirketlerin kar dağıtımlarını varsa ortaklarına dağıtmalarını ve 286 bin TL’ye kadar ödenecek paraya Gelir Vergisinin çıkmadığını vurgulayan Prof. Dr. Kızılot, 100 Bin TL’ye kadar dağıtımda şirketlerin iade para alacaklarını da müjdesini verdi. Özelikle yeni hazırlanan Ticaret Kanunundaki aksaklıkları ve yanlışlıkları gazetesinden yazdığını, önceleri çok eleştirildiğini, dana sonra hatlılığı kabul edilerek düzeltmeler yapıldığını belirten Kızıot ev v e işyerleri kiralanmaları konusunda, “Borçlar Kanununa göre gayrimenkullerde kiracılar 10 yıldan fazla oturuyorlarsa 3 ay önceden gerekçe göstermeden kiracınıza ‘Boşaltınız İhtarnamesini’ gönderebilirsiniz, kiracınız boşaltmak zorundadır. Son 10 yılda kira gelirleri yüzde 237 artarken gerçek usulde Gelir Vergisi yüzde 3 artış olmuş.” “Türkiye’de vergi kaçırma suç ama vergiden kaçırma suç değil” diyen, ev ile işyeri kiracılarına kötü haber veren Prof. Dr. Kızılot, “Apartman içinde büro olmaz ama tek ayrıcalık Doktorlara, muhasebecilere ve avukatlara ayrılacak tanındı. Sadece apartmanda yaşayanların tümünün onayı alınabilirse bir başka sektördeki kişide daireyi işyeri olarak kullanabilir.” dedi.


Eski belediye başkanlarından Hüsnü Kahraman, Bülent Ciğeroğlu, Ahmet Dutlulu, Keskinoğlu Şirketler gurubu yönetim kurulu başkan yardımcısı Mehmet Keskinoğlu, yönetim kurulu üyesi İsmail Keskinoğlu ve 500 yakın kişinin takip ettiği toplantı sonunda Şükrü Kızılot’a İsmail Keskinoğlu çiçek, ATSO Başkan adayı Abdurrahman Yılmaz’da adına yazılı Akhisar Belediyespor forması ve atkısı verdi. Kızılot, “Her gün yürüyüşe çıkıyorum. Yarın sabah Akhisarspor forması ile dostlarıma hava atacağım.” Dedi ve ayakta alkışlandı. Kızılot Abdurrahman ve ekibi ile hatıra resmi çektirdi.