Akhisar’da bulunan ve Türkiye’nin en büyük beyaz et üreticilerinden Keskinoğlu’nda, Matlı ve Tiryaki yönetimden çekildi. 

Dünya Gazetesi’nden Ömer Faruk Çiftçi, köşe yazısında bu sürece dahil bazı bilgiler paylaştı. 

İçine girdiği ekonomik kriz sonucu 2018 yılında konkordato ilan eden ve ardından beklenilen iyileşme gerçekleşmeyince, 4 bin çalışanı olan Keskinoğlu hisseleri, kamu bankaları Ziraatbank, Vakıfbank ve Halkbank’a devredilmişti. Bu sırada güncel borcu 1 Milyar TL’yi aşan firma bankaların girişimiyle, Bursalı Matlı Grubu ile Gaziantepli Tiryaki Holding bir araya getirilmiş ilk etapta yüzde 20 hissesi ve yönetim yeni kurulan Tima Yem Gıda AŞ’ye devredildi. 

MATLI VE TİRYAKİ ÇEKİLDİ

Matlı Grubu’nun şirketin tamamını alma başvurusu sırasında Tiryaki Grubu ile anlaşmazlık yaşaması sonucu iki firmanın da hisselerini yeniden Ziraat Bankası ve Halkbank’a devrettiği öğrenildi. 

VİYOL FABRİKASINA İSPANYOLLARIN İLGİSİ

Keskinoğlu, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bölgenin en büyük viyol fabrikalarından birine sahip konumda bulunuyor. Edinilen bilgilere göre İspanyol bir viyol üretim fabrikasının Türkiye’deki yatırımları için bu süreçte Keskinoğlu’nun yönetiminde bulunan Matlı ile görüştüğü fakat olumsuz cevap aldığı öğrenildi. Ancak Matlı’nın yönetimden çekilmesi sonrası, İspanyolların yeniden satın alma için görüşmelere başlayabileceği ve yeni bir teklif sunabileceği de düşünülüyor. 

SENDİKA SÜRECİ YAŞANIYOR

Bu sırada geçtiğimiz yıl TEKGIDA-SEN Sendikası tarafından Keskinoğlu firmasında yeterli üye sayısına ulaşılmış ancak konu yargıya taşınmıştı. Sendika yetkilileri yerel mahkeme sürecini kazandıklarını sürecin Yargıtay’da devam ettiğini ifade etmişti.