Beyaz et sektörünün yaşadığı sıkıntılar nedeniyle son yıllarda mali açıdan zora giren Keskinoğlu, yeni yönetimini seçti. Yeni yönetimde, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da yer aldı.

Fevzi ve Mehmet Keskinoğlu’nun patronu olduğu Keskinoğlu, son yıllarda yaptığı yatırımlar ve beyaz et sektörünün dönem dönem yaşadığı sorunlar nedeniyle mali açıdan sıkıntılı bir sürece girdi. Egedesonsoz’den Mehmet İşler’in haberine göre; 2015-2016 yıllarında yabancı ortak alma veya çoğunluk hisse satışı konusunda görüşmeler yapıldı. Körfez’den fon şirketleri, 1991 yılından bu yana Türkiye’de olan Tayland merkezli CP, Bandırma merkezli Banvit’i satın alan Brezilya sermayeli BRF şirketi ile yapılan görüşmelerde bir türlü sonuç alınamadı.

Yeniden yapılanma

Keskinoğlu, ortaklık görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine, borçlu olduğu bankaların da önerisiyle yeniden yapılanma kararı aldı. En büyük alacaklı bankanın Yapı Kredi olduğu belirtilirken, yeniden yapılanan üst yönetimde genç jenerasyon görevlerinden ayrıldı. Şirketin pazarlamasından sorumlu Keskin Keskinoğlu, görevini bıraktı; inşaat sektörünü tercih etti. 

Tecrübeli isimler

YENİ yönetim kurulunda iki kurucu Fevzi ve Mehmet Keskinoğlu ile birlikte Yapı Kredi’nin önceki genel müdürü Tayfun Bayazıt ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yer aldı. Deloitte Türkiye’nin yönetim kurulu başkanlığından emekli olan Hüseyin Gürer ise şirketin CEO’su oldu. İzmirli Gürer, Akhisar’daki şirketin başına geçti. Borçlar,  yeniden yapılandırıldı.