Esnafın ve vatandaşların ekonomik olarak zorluklar çektiğini ifade eden Kara; “Tüm ülkemize ve dünyaya Coronavirüs sebebiyle geçmiş olsun. Devletimizin mücadelesini takdir ile karşılıyoruz. Şu da bir gerçek piyasalar bu duruma gelmiş iken, ekonomik kriz depremler ve virüs sebebi ile esnaf üzerinde büyük sıkıntı yaşanmaktadır. 

6-7 aydır artarak devam eden bu ekonomik sıkıntıya birde deprem ve virüs belası eklenince esnafımızın çarkı dönemez bir durum almıştır. Bu sebep ile başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanlar ve milletvekillerimiz bu ekonomik sıkıntıyı görmektedir. İnanıyoruz ki bu sıkıntıları hep beraber atlatacağız. 

ESNAFIN SİCİLİ BOZULABİLİR

Esnaf arkadaşlarımız dükkanlarını kapattığında nereden gelir sağlayacak ve ödemelerini nasıl yapacaklardır. Çünkü her bir esnaf arkadaşımız bankalar başta olmak üzere, SGK, vergi, kira, çek, senet, kooperatiflere kredi ödemeleri vardır. Önümüzdeki günlerde devletimizden esnaf camiası olarak beklentimiz bu ödemelerin tüm kurumları kapsayacak şekilde ertelenmesidir. Yoksa bu sıkıntılı dönemde birçok esnafımızın ödemelerini aksatması sicillerinin bozulmasına sebep olacaktır. Kişilerin çalışmaması demek, ev kredilerinden tutunda tüm ödemeleri aksatacaktır. 

6 AY GERİ ÖDEMESİZ KREDİLER HAZIRLANMALI

Esnaf ve Ticaret erbabının yaşadığı sıkıntıya çözüm olabilmek adına, sicil durumuna bakılmaksızın 6 ay geri ödemesiz 36 ay vadeli 0 faiz olacak şekilde krediler hazırlanmalı ve bu çalışmalar sayın Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki günlerde açıklayacakları ekonomik tedbirlerin içinde yer almalıdır.” Dedi.