Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyesi Özkan Kalın, mevcut başkan Mehmet Ali Erdayıoğlu'nun iki yıllık görev süresinin dolduğunu ifade etti.

Kalın yaptığı açıklamada; "8 Nisan 2018 tarihinde ATSO meclis üyelerinin seçimleri sonucunda Türkiye'de ender görülen dönüşümlü başkanlık yapılması kararlaştırıldı. Bu yapılan centilmenlik anlaşması ile ATSO başkanlığını 2 yıl Sayın Mehmet ULUSOY'un, 2 yıl da Sayın Mehmet Ali ERDAYIOĞLU'nun yapması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu şartlar ile yapılan anlaşma sonrasında Sayın Mehmet ULUSOY 2 yıl ATSO başkanlığı yaptıktan sonra 14 Nisan 2020 Tarihinde istifa ederek, Yönetim kurulu kararıyla başkanlığı Sayın Mehmet Ali ERDAYIOĞLU'na bıraktı. 14 Nisan 2022 tarihi itibarıyle Sayın Mehmet Ali ERDAYIOĞLU'nun 2 Yıllık görev süresini tamamladı. Bu noktada görüştüğümüz meclis üyesi arkadaşlarımızın da Sayın Mehmet Ali ERDAYIOĞLU'nun centilmenlik anlaşması şartlarına uymasını beklediklerini söylediler. Yönetimin de bu konuda gereğinin yapmasını umuyoruz.

ATSO üyelerinin beklentileri bu konularla da sınırlı değil. Pekçok üyemiz Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın son dönemde bir "Ziyaret kapısı" haline geldiği yönünde eleştirileri de bulunuyor. Üyelere sadece cenaze mesajlarının gelmesi, zeytin arazilerinin maden ve enerji yatırımlarına açılması konusunda hiç bir açıklama ve beyanat yapılmaması, Zirai girdilerinin yükselmesi, sanayicinin hammadde fiyatlarının yükselmesi, tedarikte sorunlar yaşanması ve bu gibi pekçok konuda hiç bir çözüm önerisi sunulmaması, hiç bir açıklama yapılmaması ayrıca siyasi çevrelere yönelik reklam algısı olarak değerlendirilebilecek faaliyetlere ağırlık verildiğinin görüldüğü ve bunun da üyelerimizi hayal kırıklığı yaşamasına sebep olduğu gelen şikayetler arasında bulunuyor.  Ticaret odası faaliyetlerinin ve harcamalarının tam olarak tüm üyleri ve tüm gurupları kapsamadığı yönünde de eleştiriler almaya devam ediyoruz. En çok eleştiri de ATSO'nun yöneticilerinin faaliyetlerini %80 oranında zeytin ile ilgili olduğu yönünde yoğunlaşıyor.

Yine çokça duyduğumuz eleştiriler ise oda bütçesinin harcamalarına yönelik olarak karşımıza çıkıyor. Üyelerimiz ATSO'nun tüm meslek guruplarının ticari faaliyetlerini geliştirecek, üyelerin vizyonlarını genişletecek etkinlikler ve faaliyetler için harcanmadığını düşündüklerini fade ettiler.

Bu konuları daha önce pek çok kez meclis toplantılarımızda dile getirmeme rağmen bir yanıt alamamıştım.

Sonuç olarak Yönetime gelen kişilerin o makamları koltuk için işgal etmemeleri, o makamlarda hizmet etmek için bulundukları unutulmamalıdır. Ve kendisinin 3000 üyemize saygi duymasını bekliyoruz.Seçim tarihine kadar yönetim kurulundan bir arkadaşın atso başkanlığına vekalet emesi yakışandır" dedi.