Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile İzmir Ekonomi Üniversitesi  arasında imzalanan protokol ile  Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin İzmir Ekonomi Üniversitesinde okuyan çocuklarının öğrenim ücretlerinde yüzde onbeş(%15) indirim sağlandı. 

İzmir Ticaret Odasında gerçekleşen protokol imza törenine;  İzmir Ekonomi Üniversitesini temsilen Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı aynı zamanda İzmir Ticaret Odası Başkanı olan Ekrem Demirtaş ile Üniversite rektörü Prof.Dr Oğuz Esen  katılırken Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen de Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Ufuk Merde katıldılar. 

Protokol töreninde  konuşan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş  “İzmir Ticaret Odası Vakfı olarak Üniversite kurmaya karar verdiğimizde amacımız  , İş aleminin ihtiyacı olan hazır eleman yetiştirmekti.Bunda da bugüne kadar başarılı olduk. Akhisar Tarımı,Sanayisi ve tarımı ile önemli bir ilçemiz ,böyle bir ilçenin Ticaret ve Sanayi Odası ile protokol imzalamaktan dolayı mutluyuz dedi. Rektör Prof Dr Oğuz Esen de, Ekonominin yanı sıra sağlık bilimleri ile ilgili bölümler de açtıklarını belirtti. 

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz da yaptığı konuşmada “ Odaların kanun verdiği görevler dışında  üyelerine , bulundukları şehre ve Ülkesine karşı yerine getirmesi gereken sosyal sorumluluk projeleri vardır. Bugün burada üyelerimize yönelik olarak böyle bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı 2000   üyemizin  çocuklarına yönelik olarak bölgemizin ve Ülkemizin bu güzide üniversitesi  ile imzaladığımız protokolle daha çok Akhisarlı öğrencinin tercihinin Ekonomi Üniversitesinden yana olacağına inanıyor, protokolün Odamız üyeleri ve Üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyor. Sayın Başkanıma ve Sayın Rektörüme  bize bu imkanı sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi.