Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu arasında imzalanan protokol gereği, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri, Akhisar Ticaret Borsasını ve Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti.

İlk ziyarette Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sinan Aktaş’ı, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Başkan Yardımcısı Şerif Şerifoğlu, Sayman Üye Zekeriya Kemahlı ve Üye İbrahim Aslan ile Meclis Başkanı Bahattin Alkın, İkinci ziyarette ise Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Meclis Başkanı Şenol Ürgüp ve Yönetim Kurulu üyeleri Ufuk Merde, Adem Çakır, Levent Eren karşıladı.  

Düzenlenen toplantılarda, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat: “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı, çerçevesi Sayın Bakanımız ile TOBB Başkanımız arasında imzalanan protokol ile çizilen ve “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, biz de Borsa olarak üzerimize düşen, işverenlerimiz ile iş arayanlarımız arasında köprü bağlantısını kurmak, işçi havuzu oluşturmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sadece Borsamızda duyuru olarak değil tüm mecralarda Hükümetimiz tarafından açıklanan ve işverenlerimizin faydasına sunulan teşviklerden daha fazla bilgilenmelerini ve faydalanmalarını sağlayacak çalışmalarda İŞKUR İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüğümüzle birlikte işbirliği çalışmalarına başlıyoruz. İlk olarak kendi şirketimde +1 istihdama destek için İŞKUR’a kayıtlı bir kişiyi İşbaşı Eğitim Programı kapsamında alıyor ve desteğe varız diyorum.“ dedi. 

İŞKUR İl Müdürü Sinan Aktaş : “Ülke olarak özellikle 15 Temmuz kalkışmasını necip milletimiz bertaraf etmiştir. Ekonomik alanda yapılmak istenen kalkışma da Hükümetimiz tarafından başlatılan seferberlikle bertaraf edilecektir “Alın Teriyle, Akıl Teriyle Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” sloganıyla başlatılan faaliyetlerin ve Oda ve Borsalarımızla imzalayacağımız protokollerle, çalışma dünyasına, iş gücü piyasalarının taraflarına ve tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Bu süreçte her vatandaşın, gerek işveren gerek işçi gerekse kamu çalışanı olarak istihdama katkı sağlaması vatan borcudur. Herkesin kendine göre bir sorumluluğu vardır. Şuan iş dünyasının üzerine düşen misyon, vatan borcudur, bunu böyle addetmek ve +1 istihdam projesine destek vermek lazımdır. Bugün burada işverenlerimiz için sunulan teşvik ve istihdam seferberliği çalışmalarını anlatmak ve işverenlerimizin desteğini sağlamak için bir araya geldik. Bugün, işbaşı eğitim programı kapsamında yeni alınacak için sağlanan projeyi paylaştık. Her işçinin ayda ₺1404.-kazanabileceği bir proje. İşverenimiz işin başında hiçbir riski üstlenmeden işçi çalıştıracak, işçi hem işsiz kalmamış hem de evine ekmeğini götürmüş olacaktır. Üç aylık süre sonunda işverenlerimizce iş başı yaptırılması halinde ister son açıklanan toplam ₺773.- teşvikten isterse 42 ayı bulan teşvikten faydalanabilecekler. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” anlayışı ve vatan sevgisiyle hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu yıl1,5 milyon yeni istihdam yaratma hedefini gerçekleştirmek üzere mesai kavramı olmaksızın görevimizin başındayız” dedi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz :” Bugün Akhisar’ımız için hayırlı, bereketli ve kucaklayıcı bir gün. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Hisarcıklı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Müezzinoğlu arasında 16/01/2017 tarihinde imzalanan protokolle başlatılan çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında biz de Oda olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için bir araya geldik. Sayın Cumhurbaşkanımız Oda Başkanları olarak bizlerle 3 saati bulan toplantı yaparak durumun ne kadar önemli olduğu bilgisini paylaştı. Bizlerde 7 Şubat 2017 tarihinde başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında gerek üyelerimi gerekse iş arayanlar arasında köprü vazifesi kurmak üzere, sırf bu işlere bakacak, tabiri yerindeyse İŞKUR Hizmet Merkezi olarak çalışacak bir arkadaşımızı görevlendirdik. İŞKUR ile aramızda etkili, verimli, sürekli işbirliği için tüm gayretimizle çalışacağız. Bu işbirliği sadece iş bulmak için değil sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli eleman yetiştirilmesi için kurslar düzenlemek şeklinde de olacaktır. Danışmanlık hizmetimizi sadece işverenlerimize değil emek piyasasını oluşturan iş arayanlarımız için vereceğiz. İŞKUR ve SGK tarafından yürütülen istihdam programları ile teşviklerin duyurulması için de  var gücümüzle çalışacağız.

İş-Kur ile birlikte ATSO, gerek iş veren tarafını gerekse iş gücü tarafını değişik platformlarda yine birlikte hareket ederek bu anlamdaki güzellikleri, avantajları gerek iş verenimize, gerekse iş gücü piyasasındaki arkadaşlarımıza farklı platformlarda, farklı toplantılar yaparak güzel bir şekilde anlatma faaliyetlerimiz devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrılarını bir emir telakki ederek ATSO olarak, vatandaşı, iş gücü piyasasını ve iş verenimizi bir araya getirmek için ellimizden gelen bütün gayreti göstermek üzereyiz” dedi.
Varılan mutabakat kapsamında Akhisar Ticaret Borsası üyelerine ve tüm işverenlerin katılımına açık bir şekilde farkındalık oluşturma ve teşvikler ile politikaların tanıtılacağı ilk toplantının 13 Mart 2017 Pazartesi günü saat 14.00’de Borsa binasında gerçekleştirilmesine karar verildi. Protokollerini imzalanmasının ardından ziyaretler sona erdi. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB ve İŞKUR olarak Türkiye ekonomisinin istihdam dostu büyümesini daha da güçlendirecek yeni bir atılım hamlesi başlatmak amacıyla Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında İŞKUR ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında "Oda ve Borsalarda İŞKUR Hizmet Noktası Kurulması Protokolü", 16/01/2017 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından imzalanmıştı. 

Hizmeti, işverenin ve iş arayanın ayağına götürmek ve yerelden daha hızlı çözümler üretmek amacıyla Hizmet Noktaları kurulması ile ilgili yerel protokolü imzalamak üzere Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sinan AKTAŞ yarın (07/03/2017) saat 11.00'de Akhisar Ticaret Borsasında saat 12.00'de ise Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulunacak. 

Ziyarette aramızda bulunmanızdan onur duyarız. 

Saygılarımla.