Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile ING Bank, Akhisar Şubesinin işbirliği ile hazırlanan;” 2012 Türkiye Ekonomisi’ ne Genel Bakış” semineri ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

 Belediye Meclis Salonunda yapılan seminerden önce ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay,Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır ve Baş ekonomist Şengül Dağdeviren Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek yönetim kurulu üyeleri ile tanıştı.


Ticaret Odasına yapılan ziyaretin ardından Akhisar Belediye Meclis Salonunda Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, Türkiye ve İhracatçılar Meclisi Genel Başkan Yardımcısı  Ali Nedim Güreli’nin katılımı ile Tanıtım semineri düzenlendi.


Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program, ING Bank Akhisar Şubesi Müdürü Vecihe Uz’un açılış konuşması ile devam etti.


Uz, “ Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa hazırladığımız Ülke Ekonomisine Bakış adlı seminerimize hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bir ING Bank çalışanı olarak genel Müdürümüz Sayın Pınar Abay’ı Akhisar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Kendileri 11 Nisan’da İstanbul’da yapılan şubeler toplantısında Akhisar’a geleceğini belirtmişti.  Bizlere bu gururu yaşattı için kendisine ve bize bu projede katkı sağlayan Akhisar Ticaret ve sanayi Odasına Teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Şube Müdürü Vecihe Uz’un ardından Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Boşnak programın amacını açıklayan konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Programın devamında ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Konuşmasında Ülke ekonomisine dikkat çekmek isteyen Abay, “ Daha önce Akhisar’ın ismini çok duydum hatta içinden de çok geçtim ancak ziyaret etmek bugüne nasipmiş ve bu ziyaretten de oldukça memnun kaldım. Öncelikle  büyük bir başarı yakalayarak Süper Toto Süper Lige çıkan Akhisarspor’u ve Akhisarlıları tebrik etmek istiyorum. Buraya gelmeden önce Akhisar’ın ekonomisini sadece zeytin olarak tanımlamıştım, ancak gördüm ki Akhisar her geçen gün büyüyen ve markalaşan bir şehir halini çoktan almış ve il olmayı çoktan haketmiştir.


Biz ING Bank olarak dünyada 40’ı geçkin ülkede faaliyet gösteren bir bankayız. ING Bank dünyada tasarruf bankası olarak ilk üç banka arasında gösterilmektedir. Bunun nedeni ise en küçük tasarrufu bile önemsememizdir. Bununla sınırlı kalmayıp  Son bir yıl içinde ise Ülkemize en çok nakit getiren banka durumundayız.” Dedi.


Genel Müdür Abay’ın ardından Akhisar Kaymakamı Kamil Köten’de konuşma yaptı. Kaymakam Köten, “ Değerli katılımcılar hepiniz hoş geldiniz. Gerçekten bankacılığı çok güzel bir şekilde ifade ettiniz, zaten söylediklerinizin üstüne sanıyorum ki başka bir şey söylenemez. Ancak benim ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay ve Türkiye İhracatçılar Birlik Başkanımızdan bir istirhamım olacak. Akhisar Belediyespor’umuzun çok güzel bir başarı hikâyesi olduğuna inanıyorum. Hatta bu başarıdan bir reklam bile çıkartılabilir. Çünkü Türkiye’de bir ilçeyi temsil eden tek takım unvanını elinde bulunduruyor. Bununla sınırlı kalmayıp, aynı zamanda Ege Bölgesinin tamamını temsil eden tek takım Akhisarspor’umuzdur. Ben Akhisar Kaymakamı olarak hemşerim ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay’dan ING Bank’ın çatısı altında bir sponsorluk adına bir destek bekliyorum ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


Programın devamında ING Bank enel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır ve Baş ekonomist Şengül Dağdeviren,panel ile ilgili seminerini sundu. Karşılıklı soru cevap eşliğinde sunum son erdi. Programın sonunda ise Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, katılımcılara Akhisar Forması ve zeytin yağı hediyelerini verdi.