MUSTAFA ÖZDEMİR | ÖZEL HABER

Akhisar’ın Akselendi Mahallesi’nde 25 yıldır kendi bahçelerinde çilek yetiştiren iki kız kardeş bu senenin ilk hasadını gerçekleştirdi. 

Bu yıl mevsim şartlarından dolayı ilk hasadın geciktiğini ifade eden 52 yaşındaki Satı Karaaslan, 25 yıl önce babalarıyla birlikte kendileri yemek için ektikleri 10 kök çilek ile bu işe başladıklarını söyledi. 

Geçtiğimiz yıllara kadar toplam 50 dönüm arazinin birçok bölümüne çilek ektiklerini fakat son yıllarda sadece yerinde satın alan müşterileri için 2 dönümlük alana düşürdüklerini sözlerine ekleyen Satı Karaaslan, “Son zamanlardaki ekonomik zorluklardan dolayı pazara götürmek için veya dışarıya gönderim için çilek yetiştirmeyi bıraktık. Şimdilerde sadece buraya gelen müşterilerimiz için 2 dönüm alanda kimyasal ilaç ve hormon kullanmadan çileklerimizi yetiştiriyoruz” dedi.

48 yaşındaki kardeşi Zahide Karaaslan ile birlikte yetiştiriciliği yaptıklarını ifade eden Satı Karaaslan; “Bu gördüğünüz ilk el çilekler yani duble olanlar hep yurtdışına gönderiliyor. İç piyasaya daha sonraki eller ve dış piyasanın kabul etmediği küçükler veriliyor. Bizler ürettiğimiz çileklerimizi 25 yıldır sadece iç piyasada kendi müşterilerimize verdik. Şimdilerde de gelen müşterilerimize yok dememek için ve kendimiz için üretimi yapmaya devam ediyoruz” dedi.

KİLOSU 25 TL’DEN SATILIYOR

Çileklerini özenle yetiştirdiklerini herhangi kimyasal ve hormon kullanmadıklarını ifade eden Karaaslan, kilosunu 25 TL’den sattıklarını söyledi.

Taş Ev olarak bilinen Gölmarmara yolu üzerindeki işletmelerinde kahvaltı, yemek, düğün salonu gibi faaliyetleri de sürdürdüklerini aynı zamanda kış sebzeleri üreterek pazarda sattıklarını sözlerine ekledi.