Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da bulunduğu seminerde söz alan Güral, “Pazarcı esnaflarımızın Türkiye genelindeki sıkıntı ve sorunlarını ele aldığımız bu toplantıların sonunda bizler bu toplantıların meyvelerini yemek istiyoruz. Sizin Manisalı hemşeriniz olarak bizlere sahip çıkacağınıza canı gönülden inanıyor ve size güveniyorum. Pazarcı esnaflarımızın en büyük silkintisi olan 5957 sayılı pazaryerleri yönetmeliğinin 7 ve 11. Maddelerinin değiştirilmesini talep ediyorum. İkinci bir husus olarak KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesini ve Büyükşehirlerde uygulanan gerçek usullerin basit usule geçişlerinin sağlanasını talep ediyorum.

1 milyon ve üzeri sermayeye sahip özel plakalı dolmuş hatlarında ticaret yapan dolmuşçu esnafın KDV’sini düşürdünüz ancak fiyatlar üzerinde tüketiciye pahalı mal yediriyorsunuz. Dediğiniz sermayesi 10 bin lira olan pazarcıdan yüzde 8 KDV alıyorsunuz. Biz eşitlik istiyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından salonda ayakta alkışlanan Güral ayrıca 11 ilde yapılacak olan Pazarcı eğitim semineri 1 tanesi ilerleyen aylarda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ında teşrif edeceği toplantının Akhisar’da yapılacağını kaydetti.