Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, Ankara da Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyon'un düzenlediği toplantıda konuştu.

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral, 2 önerge sundu ve Pazarcıların hakkını savundu. Toplantıda söz hakkı alan ve pazarcıların haklarını savunan Güral, sunmuş olduğu maddelerin değerlendirileceğinin sözünü aldığını dile getirdi. 23 Şubat 2014 tarihinden başkanlığa seçildiği günden bu yana kadar esnaf arkadaşları için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini dile getirdi. Esnaf arkadaşları için faydalı olabilecek her konunun da takipçisi olacağını söyledi.

Akhisar da Pazara gelen tüketiciler içinde mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalarının olduğunu dile getiren Güral, en kısa sürede de gerekli açıklamaları kamu oyu ile paylaşacağını söyledi.

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral’ın toplantıda sunmuş olduğu 6. Ve 8. maddeler;

6. madde; Pazarcı esnafının faaliyet alanı olan Sebze ve Meyve Ticaretinde (KDV) %8 ‘den, %1’e indirilmesi.
Sebze ve Meyve hallerinden mal alırken pazarcı esnafının kdv oranının %8 değil de, %1 ödemesi)

8. madde; Pazar yerleri yönetmeliğinin 16. Maddesinde belirtilen tahsisin devrinde ücret alınamayacak hallerin genişletilerek tüm devir işlemlerinde uygulanması.
(Pazarcı yerini devrederken alan kişiden ücret alınmaması)