Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) “Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi ve Destekleme Mekanizmaları” konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Solar Grup Ltd.Şti’den Ramazan Bekmezci, Oktay Gögtaş, Volkan Delibalta ve Pamar Danışmanlık’tan Bülent Sevil’in konuşmacı olarak katıldıkları toplantı 27.03.2014 Perşembe günü Saat:17.30’da gerçekleşti.

Güneşten nasıl enerji üretilebileceği, fotovoltaik paneller, off grid sistemler gibi konularda bilgilendirmelerin yapılmasının ardından toplantı soru-cevap ile son buldu.

TEMİZ VE SINIRSIZ ENERJİ

Artan dünya nüfusuna paralel olarak enerji ihtiyacı ve kullanımının da artması sonucu, dünya fosil enerji kaynakları (kömür, petrol ve doğalgaz) hızla tükenmektedir. Aynı zamanda, bu enerji türleri yaydıkları aşırı CO2 emisyonu nedeniyle iklim değişiklikleri ve küresel ısınmaya, dolayısıyla doğal su kaynaklarının da yok olmasına neden olduklarından istenmeyen enerji türlerine dönüşmüşlerdir. Bu durum, son yıllarda, enerji ihtiyacının karşılanması için güneş ve rüzgâr gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeyi zorunlu hale getirmiştir.

NEDEN GÜNEŞ ENERJİSİ?

Bu yönelim doğrultusunda, son birkaç yılda dünyada, özellikle fotovoltaik panel teknolojisinde yaşanan hızlı gelişim ve buna paralel olarak güneş paneli fiyatlarındaki ciddi düşüşler ve eş zamanlı olarak Ülkemiz mevzuatında, güneş enerjisinden elde edilen elektriğin şebeke üzerinden kullanılmasına uygun düzenlemeler yapılması ve bu konuyla yatırımları yerel ve genel anlamda çeşitli teşviklerle desteklemesi sonucu, özellikle güneş enerjisi cazip hale gelmiştir. Artık kendi enerjinizi üretebilecek ve fazlasını alım garantisi ile devlete satabileceksiniz.