Granit sektörünün en büyüklerinden Graniser'in yüzde 75 hissesi 75 milyon dolar karşılığında İngiliz yatırım fonu Bancroft Private Equity LLP'ye satıldı. Graniser'in sahibi Kazancı ailesi, satıştan gelecek para ile tekstil sektöründeki markası Rodi Mood'u büyütecek.


Bancroft Private Equity'nin Türkiye'de Standard Profil, Kayalar Kimya ve Eko Finans Faktoring olmak üzere üç yatırımı daha bulunuyor.


Yapılan anlaşma ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Graniser Genel Müdürü Erol Hacıoğlu, uzun süredir kendilerine yönelik bir yabancı ilgisinin olduğuna işaret ederek, "Yüzde 40’lara varan ihracat payımızı bu ortaklık ile yüzde 50’lere taşıyıp, ilave yatırımlarla 85-90 milyon dolarlık ihracat miktarına çıkartmayı planlıyoruz. Yapmış olduğumuz 10 yıllık büyüme planımız çerçevesinde Avrupa’da sektörde 3. oyuncu olmayı hedefliyoruz. Bu ortaklık neticesinde 3 yıllık bir süreçte 100 milyon Euro’luk dört yatırım yapacağız" şeklinde konuştu.


Çeşitli sektörlerde 19 yatırım ortaklıklarının bulunduğunu ve Graniser ile birlikte Türkiye’de 4.yatırımlarına imza attıklarını dile getiren Bancroft Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydınoğlu, "Türkiye yatırım açısından çok cazip bir ülke, çünkü çok hızlı büyüyen bir ekonomiye ve genç nüfusa sahip. İnşaat sektörü özellikle Türkiye’nin lokomotifi konumunda. Buna paralel olarak seramik sektörü de gelişiyor" dedi.


RODİ HIZLI BÜYÜYECEK


Toplantıda konuşan Rodi Mood Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Can ise, yapılan ortaklık anlaşmasıyla birlikte Rodi’de de yeni bir dönemin başladığını belirtti. Bu ortaklığın yapılmasındaki en önemli amaçlardan birinin tekstil perakende sektöründe daha hızlı büyümek olduğunu dile getiren Can, "2011 ciromuz 300 milyon TL olarak gerçekleşti.  2012 sonundaki ciro beklentimiz 400 Milyon TL. Ciromuzu önümüzdeki 5 yıl içinde ise 1,5 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.


Graniser’in yaptığı ortaklıkla birlikte hem iç pazardaki, hem de ihracattaki hedeflerini revize ettiklerini belirten Ahmet Can, şu anda toplamda 85 bin metrekarelik alana sahip 156 mağazayı, önümüzdeki 5 yıl içinde toplamda 350 bin metrekare olarak 300’e çıkartmayı planladıklarını dile getirdi.


HABER MERKEZİ