İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A. Ş. tarafından 26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenen 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nda Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması ödülünü Gizem Yağ kazandı. Böylelikle Uluslararası Arjantin Zeytinyağ Yarışması Altın Madalya Prestij Ödülü(2020), 2021 Japonya Altın Madalya Ödülü, 2021 Japonya Sınıfının En İyisi ödüllerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

EN İYİ SIZMA ZEYTİNYAĞI FİRMASI GİZEM YAĞ

Ticaret Bakanlığı ile Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği tarafından organize edilen fuarda Natürel Sızma Zeytinyağı yarışmasına onlarca firma katılım gösterdi. 27 Mayıs 2022 saat 17.00 ile 19.00 arasında C Hol Etkinlik Sahnesinde düzenlenen ödül töreninde yarışmaya katılım gösteren onlarca firmayı geride bırakan Gizem Zeytinyağ, En İyi Sızma Zeytinyağı kategorisine ismini yazdırmayı başardı. Firma sahibi Tuncay Bilen ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müsteşarından bizzat aldı.

Son 2 yılda Arjantin, Japonya ve İzmir Fuarı dahil olmak üzere dört adet birincilik ödülünü Akhisar’a getirmeyi başardılar. 

Konu üzerine röportaj gerçekleştirdiğimiz Gizem Yağ firma sahibi Tuncay Bilen “Türkiye’nin en iyi zeytinlerinin yetiştiği Akhisar’dan Türkiye’nin en iyi yağlarını üretmek için biz çok çalışıyoruz. Arjantin ve Japonya’dan sonra burada onlarca firma arasında bu ödüle layık görülmek bizi gerçekten sevindirdi. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere, Sayın Bakanlık Müsteşarımıza saygılarımı sunar teşekkürlerimi iletirim. Biz en iyisi olmaya devam edeceğiz. Teşekkürler.” dedi.