Akhisarpress.com / ÖZEL - Akhisar’da yaşayan 56 yaşındaki Fethiye Atikol, geçim sıkıntısı yüzünden başladığı el emeği işlemelerinden geçimini sağlıyor.

Akhisar’da uzun süre eşiyle birlikte tekstil işiyle uğraştıklarını fakat işleri bozulduktan sonra farklı arayış içine girdiğini ifade eden 56 yaşındaki ev hanımı Fethiye Atikol; “Bu işlere işimiz bozulduğunda başladım. Önceden uzun süre tekstil işiyle uğraşıyorduk. O zamanlar Alanya’dan talep geldi. Onları yapmaya başladım. Sürekli oraya gönderdim. Kurslara gittim, ahşap kursları da dahil olmak üzere, sonrasında Çanakkale’ye çantalar göndermeye başladım. Sonrasında farklı talepler gelmeye başladı. 

İŞYERİ AÇMAYA ÇALIŞTIM

İşyeri açmaya çalıştım, fakat olmadı. Torunlarım var onlarla ilgilendiğim için yapamadım.

İNTERNET ÜZERİNDEN SATILIYOR

El işi yapmaya başladığım zamanlar ilk olarak Alanya’da bulunan yakınım tarafından talep geldi. Daha sonra internet üzerinden bana ulaşanlar sipariş verdiler. Toptan üretip veriyorum.” Dedi.

EN ÇOK TALEP BEBEKLERE

Şuana kadar en çok talebin yöresel bebeklere olduğunu ifade eden Atikol; “Şimdiye kadar en çok talep yöresel bebeklere geldi. Sonrasında gece lambaları, Kula evleri, Safranbolu evleri, diğer ürünler çocuklara oyuncak olarak bebekler var, ahşap oyuncaklar ve lavanta keselerine Dikili ve Ayvalık’tan talepler geliyor.” Diye ifade etti.

Kendisi gibi diğer kadınlarında ürettikleri el emeği ürünlerini satabilecekleri pazarın kurulmasını istediğini sözlerine ekleyen Atikol; “8 Mart Kadın Dayanışma Derneği üyeleri geçtiğimiz günlerde “Kadın El Emeği Pazarı” kurulması için imza kampanyası başlattı. Bende bunun olmasını en çok isteyenlerden birisiyim. 2-3 yıldır ürettiklerimi sürekli evimde biriktiriyorum. Benim gibi binlerce bayan var. Ürünlerimizi tek elden satmak istiyoruz, toptan veriyoruz ancak toptan verildiğinde kar yapılamıyor.” Dedi.

GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLANIYOR

El emeklerini yaparken geri dönüşüme katkı sağladıklarını da söyleyen Atikol; “Ürettiğimiz el emeği ürünlerinin malzemelerini geri dönüşüm malzemelerinden kullanıyoruz. Öğreğin eski kot pantolon, halı, kilim ve ipliklerden ürünlerimizi yapıyoruz. Buda geri dönüşüme biraz olsun katkı sağlıyor” dedi.