Akhisar'da Ticaret Borsası, Hashoca mahallesinde bulunan ve bin yediyüzlü yıllarda inşa edilen Donbaycıoğlu hanın restorasyon çalışmalarına başladı. 

Yapılış amacı olarak bir ticaret merkezi olan Dombaycıoğlu Hanını amacına uygun restorasyon edeceklerini ifade eden Akhisar Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanı Alper Alhat, burayı bir cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

Yaklaşık 30 yıldır kullanılmayan binayı vakıflar müdürlüğünden kiraladıklarını dile getiren Alhat, "Akhisar Ticaret Borsası olarak gerekli bütün projelendirme çalışmalarını gerçekleştirdikten sonra restorasyon çalışmalarını başlattık. Dombaycıoğlu hanı bin yediyüzlü yıllarda bir ticaret merkezi olarak inşaa edilmiş bir yerdir. Bizde yapılış amacına zarar vermeden restorasyon çalışmaları bittikten sonra kültürel anlamda zengin bir ticaret merkezi haline getireceğiz. İşletmecilere kiralayıp çeşitli sektörlerde cazibe merkezi haline getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Dombaycıoğlu hanın Akhisar'a ve bölgeye turizm anlamında da katkı sağlayacağını aktaran Alper Alhat, "Akhisar'ın merkezini canlandırmak için böyle bir proje düşündük. Dolayısıyla böyle bir cazibe merkezi , Akhisar'da bulunan Thyateira klisesini ziyaret eden çok sayıda turistin de ilgisini çekecektir." dedi. 
Projenin Akhisar esnafınıda olumlu yansıyacağını aktaran Alhat, "Amacımız Akhisar'ın en işlek caddesi olan Tahir Ün caddesini biraz daha uzun tutmak ve vatandaşlarımıza sadece belli bölgeye değil bütün çarşıyı gezdirmek. Bizim projemizin yanı sıra Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'da aynı ada içerisine başka bir projeye imza atacak. Böylelike Akhisar'ımızın bu bölgesini hareketlendirmiş olacağız. Tabi bundan en büyük payı yine esnafımız alacak" dedi.

Domaycıoğlu hanın yapıldığı dönemde bir Alışveriş Merkezi olduğuna dikkat çeken Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın'da tarihi miraslara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.