Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Bingöl, denetçiler Mustafa Erdoğan ve Ferhat Bayar, Akhisar Ticaret Borsası üyelerine “HAZIR AMBALAJLI MAMULLER” için kanun ve yönergeler için bilgilendirdiler.

Ticaret Borsası Önder Yamanel toplantı salonunda yapılan Hazır ambalajlı mamullerin üretimiyle alakalı bilgilendirme toplantısına çok az üye katıldı.İlk konuşmayı  Ticaret Borsası başkanı Alper Alhat:yaptı. “Üyelerimizin güncel konulardan en önce haberi olması gerektiği için bu toplantıyı düzenledik. Bakanlık temsilcilerimize bu konuda bizleri aydınlattığı için teşekkür ederiz. Üyelerimizin bilgilendirilmesinde zaman sıkıntıları olabilir diye buradan elde ettiğimiz bilgi ve belgeleri tüm üyelerimizi  bilgilendireceğiz Toplantı detayları mesaj ve mail ile de gönderilecektir" dedi.

Hazır ambalajlı mamullerin üretimiyle alakalı bilgilendirme toplantısında bilgi veren İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü şube müdürü Hüseyin Bingöl:" Bakanlığımız sorumluluk alanında bulunan hazır ambalajlı mamullerin üretimiyle alakalı bilgilendirmede bulunmak. Buradaki amacımız milli ekonomi ve ticaretin gerekliliklerine ve kamu yararına uygun olarak Türkiye sınırları içerisinde ölçü kabı olarak kullanılan ölçü şişeleriyle hazır ambalajlı ürünlerin ilgili teklif düzenlemesine uygun olmasının, ölçü ve ölçü aletlerinin doğru ayarlı ve uluslararası birimler sistemine uygun olarak imali ve kullanımının sağlanması amacıyla dolum ve üreticilere bilgilendirmede bulunacağız. Asıl amacımız piyasadaki haksız rekabetin ve kazancın önlenmesi, bütün üreticilerin eşit şartlarda mücadele etmesi, bu kapsamdaki sanayinin gelişmesi ve düzenlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, üretimdeki kalite altyapısının geliştirilmesi ve en önemlisi tüketicinin korunması kapsamındadır" dedi.

Toplantıya katılanlar özellikle ambalajlı sofralık  zeytin ve zeytinyağı ürünlerini üzerlerindeki etiketlerin doğru olmadıklarını telefonları  ekranlarından göstererek bilgi aldılar.