Akhisar ilçesine bağlı Zeytinliova Mahallesi'ni ziyaret eden Pakdemirli, burada halka hitap etti. 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kaldığını, iki eksenli bir seçim süreci yaşadıklarını belirten Pakdemirli, "Birinci eksende 24 Haziran'da biz sizden bir vize aldık. O vize Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeyi 2023 yılına kadar yönetsin diyeydi. Bu vizenin devamı ve tasdiki için bu seçim çok önemli. Yoksa oy oranlarında herhangi bir erozyon olursa muhalefet partileri hemen önümüze seçim kozunu koyacak. Türkiye'nin yeni bir genel seçime ihtiyacı yok" diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekilleri, Uğur Aydemir, Murat Baybatur, Semra Kaplan Kıvırcık’ın da eşlik ettiği ziyarette ev sahibi Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa günün anısına Bakan Pakdemirli’ye zeytin ve zeytinyağlarından oluşan bir şilt hediye etti.

İlk olarak söz alan Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, “gerçekten Manisa’dan hatta bizim kendi topraklarımızdan birisinin bakan olması büyük bir şanstır. Akhisar’da sabahtan buyana yaptığımız ziyaretlerde kendisinden güzel havadisler aldık. Özellikle Zeytinliova Mahallesi ziyaretimizde edindiğim bilgiler ışığında tarımcı sizden biraz daha bir şeyler istiyor. Bu zeytin primi olmayabilir, desteklerle ilgili birkaç açıklama daha yaparsanız daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Akhisar’da olmaktan dolayı mutlu hissettiğini ifade eden Bakan Pakdemirli, “son derece misafirperverliğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tabiki bu konularla ilgili beklentileri aldık. Bunları bir çalışalım, biraz matematiğini yapalım, inşallah hallederiz diye düşünüyorum. Zeytin üreticisi bizim için önemli, tabiki tüm üreticilerimiz önemli ama zeytin üreticimiz özellikle bizim için önemli. Ben bu vesile ile Ziraat Odaları gibi anlamlı bir yerde ziyaret etmişken, üzümle ilgili Manisa üzümü ile ilgili coğrafi işaret alınmıştır. Bunu da buradan hem Manisalılarımıza hem de Akhisarlılarımıza ve tüm kamuoyumuza müjdelemek istiyorum. Artık bundan sonra sadece üzüm diyarı Manisa üzümü olarak coğrafi işaretimiz alınmıştır. Manisa’mıza, Akhisar’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Katkı koyan tüm arkadaşlarımıza bu konuda teşekkür ediyorum ve değerli milletvekillerimize, başkanımıza, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Pakdemirli ve ekibi basına kapalı yapılan kısa toplantının ardından Gölmarmara ilçesine hareket etmek için Akhisar’da ayrıldı.