Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yönetim kurulu başkanı Abdurrahman Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri Harun Eryüksel ve Ufuk Merde ile birlikte basın açıklaması düzenledi.

ATSO’da 2017 yılının Kasım ayında yapılacak olan olağan genel kurul seçimlerinde yönetim kurulu olarak tekrar aday olduklarını belirten Yılmaz, oda olarak imza attıkları sosyal sorumluluk projeleri, sosyal faaliyetler ve eğitim konularında yaptıklarını kamuoyu ile paylaştı.

KURULUŞ AMACIMIZ TİCARETİN KAMU YARARINA GELİŞMESİNİ SAĞLAMAKTIR

Geçtiğimiz günlerde ATSO yönetim kurulu üyesi Erol Boşnak’ın açıklamalarına bir cevap niteliği taşımadığının altını net bir dille çizen Yılmaz; “Bu açıklama bundan bir hafta önce Erol Boşnak beyefendinin yapmış olduğu açıklamaya bir cevap niteliği kesinlikle değildir. Biz onun açıklamalarını eksiklerimizi tamamlama adına görüyoruz. Ticaret ve Sanayi Odalarının biz kuruluş amacı mevzuatı var. Meslek ahlakını disiplinini kurmak ve pekiştirmek, ticaret ve sanayinin kamu yararına uygun olarak gelişmesini sağlamaktır. Bu asıl görevidir. Tali görevi sosyal sorumluluk projeleri vardır. Devamında her bir STK’nın o şehirde sağlık ve eğitim konusunda sorumluluklarıdır”

TRİBÜNE OYNAMIYORUZ

Ticaret ve Sanayi Odaları eli nasırlaşmış üye arkadaşlarımızın bu odalara verdiği aidatlarıyla döner, herhangi bir devlet yardımıyla değildir. Bu manada baktığımızda daha önceden ‘Ticaret Odası belirleyici rol üstlenmişti şuan pasif durumda’ deniyor. Biz Ticaret ve Sanayi olarak yapabileceklerimiz kısıtlıdır. Biz siyasi parti değiliz, belediye değiliz. Bugüne kadar böyle gelmiş olabilir, birçok arkadaşımız yapmış olduğu faaliyetleri basın önünde tribünlere oynamış olabilir ve kendini ileriye doğru başka şeylere hazırlayarak belediye başkanlığı milletvekilliği bu manada gitmiş olabilir. Fakat bizim böyle bir düşüncemiz yok. biz burayı mükemmel bir şekilde yönetelim bunu halkımız bilsin, üyelerimiz bilsin ama tribüne oynamayalım.

AKHİSAR OLARAK BİRLEŞMİŞ MİLLETLERDE GÖREV ALIYORUM

Gelen eleştirilerin arasında ‘Temsil yeteneğimizin olmadığı’ meclisimiz yönetim kurulumuz adına söylüyorum. Sütte leke var bu kardeşlerimizde yok. Acaba Türkiye Odalar Borsalar Birliğine konsey üyesi olmak ilk seçimde temsil yeteneğine haizlikmidir değil midir? TOBB konseyi 30 kişilik bir heyette gerek Akhisar’ımızın gerekse memleketimizin ticareti noktasında neleri yapabiliriz noktasında bir üye Abdurrahman Yılmaz ve bu oda temsil ediyor mudur? etmiyor mudur? takdirinize bırakıyorum. Yine kararnamelerle Odalar Borsalar Birliği ekonomik ve sosyal konsey üyesi olarak şahsım olarak değil Akhisar olarak Birleşmiş Milletlerde görevime devam ediyorum. Başarılı olmak yada başarısız olmak izafi kavramdır. Elbette hatalarımız olabilir bizler Allah değiliz Peygamber değiliz. Bütün eleştirilere açığız. Eleştirileri kendimizi geliştirmede bir araç olarak kullanıyoruz. Bilgi eksikliğiniz neyse belgeleriyle burada vermeye hazırım. Ama mişle muşla hareket ederek takdir edersiniz ki sizlere bunu yakıştıramam. Mişle muşla bu işler olmamalı diye düşünüyorum.

K BELGESİ MEVZUAT İŞİDİR

K belgesi meselesinde Ulaştırma Bakanlığının elinde olan bu yetki Türkiye Odalar ve Borsalar birliği ile bir protokole bağlandı. Bizde bu işi Akhisar’a alırız dedik. Bütün yazılı başvurularımız mevcuttur. Ulaştırma Bakanlığından verilen yanıt bu yetkinin hiçbir ilçeye verilmeyeceği cevabını aldık. Bu bir mevzuat işi, bunu yapamamak benimle alakalı bir durum değil. Bizim görevimiz üyelerimizin taleplerini yukarıya götürmektir. Odada bir avukatlık ve yeminli mali müşavirlik bürosu hakkında Boğaziçi Yeminli Mali Müşavirlik ve Uludağ avukatlık bürosuyla anlaşmamızı yaptık. TOBB bize dedi ki ticaret ile ilgili bir ofis kurulduğunu ve üyelerimize bunu yaymayı ve ihtiyaç olduğu takdirde bize ulaşın dedi. Biz bu isteğimizi yukarda yerine getirdiğimizi düşünüyorum.

4 YILDA 3 MECLİS TOPLANTISINA KATILMADIM

7/24 telefonum açık. Ulaşılabilir olma konusunda benim ve yönetim kurulu arkadaşlarım hepsi iş adamı. Burada bir sekreteryamız var. Ben ulaşılabilir olmaktan ziyade üyelerimin burada gerekli olan ihtiyaç ve sorunlarının anlık olarak güzel bir şekilde çözülmesini hedefleyen bir adamım. Meclis toplantılarına katılmadığım söylendi. 4 senede 3 sefer meclis toplantısına katılmamışım. Birisinde yurt dışı görevim var. Diğer ikisinde de patent ile ilgili görevim nedeniyle meclise katılmamışım.

BİN AİLEYE GIDA VE EĞİTİM YARDIMI YAPIYORUZ

Göreve geldiğimde bu odanın 583 bin lira parası varmış. Şuanda odamızın 2 milyon 500 bin lira paramız var. Eli nasırlaşmış olan arkadaşların parası muhafaza edilmiş demektir. Bu para çarçur edilmemiş demektir. Sosyal sorumluluk projesi anlamında 100 kişiye burs veriliyormuş. 125 kişiye çıkardık ve bunu 150 kişi yapmayı hedefliyoruz. Biz bir kurul oluşturduk, noter ve basın huzurunda kura çekilerek burs verilecek. Senin, benim adamım olayı yok. Yılda iki sefer eğitim ve gıda yardımı yapıyoruz. Her bin aileye gıda yardımı yapıyoruz. Bizim meclisimizde kaç arkadaşımız varsa etrafındaki yardıma muhtaç insanları getiriyor, bu şekilde ayakkabı, mont ve ramazan ayında 1 ay yetecek gıda yardımı yapıyoruz. Bu sene dördüncü senemiz. Sosyal faaliyetlerimiz noktasında biz Akhisar’da üyelerimize, üye yakınlarımıza, gazi ve şehit ailelerimize ve yardıma muhtaç insanlara ilk 3 sene 3 bin kişilik yemek verdik. Bunları odadan değil yönetim kurulumuz olarak karşıladık. Son olarak Tahir Ün caddesinde 6 bin kişiye yemek verdik. O gün boynuma sarılanları, teşekkür edenleri unutamam.

MANİSA TEKNOPARK’A ORTAK OLUYORUZ

Eğitim ile ilgili konuda Akhisar’a bacasız fabrikanın gelmesi konusunda Ticaret Odası olarak ciddi anlamda ön ayak olacağız dedik. İlk yaptığımız hamle odamızdan 200 bin lira para vermek oldu. Şahsım adına 50 bin lira para bağışladım. Üniversitemize bir katkıda bulunabilir miyiz diye Akhisar’daki iş adamlarını toplayıp ciddi bir maliyetle yemek verdim. Bununla yetinmeyip başta Kaymakamımız Kaan Peker ve Belediye Başkanımız Salih Hızlı ile şehir dışında yaşayan Akhisarlılara gidip eğitimimiz için destek istedik. Manisa’da kurulan Teknopark’a Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak ortak oluyoruz. Akhisar’ımızdaki ticaretin, zeytin ile ilgili olan sanayinin bilimsel ayağını teknopark ile izale etmeye çalışıyoruz. Hiçbir okulun bilgisayar ve diğer ihtiyaçlarına bu oda kayıtsız kalmamıştır.

FUARLAR SAYESİNDE 5 FİRMAMIZ İHRACAT YAPIYOR

Borsamızla birlikte yıllardır gıda fuarında çok güzel stantlar kuruyoruz. Bu firmalarımız kendi ürünlerini sunma fırsatı yakaladılar ve gerçekten yerli ve yabancı yatırımcılarla buluştular. Tek bir hedefim vardı, bir arkadaşımız buradan bir ihracatı yakaladığı zaman benim için maksat hasıl olmuştur. Şuan en az 5 tane firmamız salçasından zeytinine ihracatına devam ediyor. Bir çok ilde ve ilçede borsalar yada ticaret odaları belediye ile küskün. Allah’a şükür bizim böyle bir durumumuz yok.

NEFES KREDİSİ İLE ÜYELERİMİZE 0,99 TİCARİ KREDİ AÇTIK

Odamızın faaliyetleri anlamında 300 tane arkadaşımıza KOSGEB uygulamalı girişimcilik kursu düzenledik. 11’incisini bu ay içerisinde düzenleyeceğiz. Bu arkadaşlarımızın her birisi bir şeyleri yapma gayretinde ve içlerinden birkaçı kendilerine bir ticaret yapıyorlar. Ticaretin gelişmesi adına bize nasıl bir sorumluluk verildiyse bunu yapmaya gayret ettik. Son dönemde nefes kredisi adı altında bizim bankalara yatırmış olduğumuz 500 bin lira ve 500 bin lirada Odalar ve Borsalar Birliği ile kendi üyelerimize yıllık 0,99 ile ticari kredi açtık.

OSB’DE SATILIK ARSA KALMADI

Akhisar Organize Sanayi Bölgesinin yönetimine girdiğimizden beri  başta Kaymakamımız, Belediye başkanımız ve Akhisar Belediyespor başkanımızla ile birlikte ciddi bir efor sarf ettik. Şuan itibariyle 8 ila 9 bin arkadaşımız orada çalışıyor ve satılık arsa kalmadı. Her hafta Pazartesi günü orada toplanıyoruz. 

SOĞUK TULUMBA MEVKİİNE OTEL PROJESİ

Allah nasip ederse temel atma töreniyle Akhisar’ımıza üst katında butik otel, alt katında da oradaki Ticareti aktif hale getirebilecek     dükkanlar ve 2 katlı bir otopark yapacak faaliyetimiz bugün yarın başlıyor. 150 kişi çalışacak ve oradaki çarşı hareketlenecek. Vakıflar bölge müdürlüğü bu arkadaşların tahliyesini zaten istemişti. Mahkeme sonuçlanmıştı. Biz bu noktada bu işe talip olduk. Oradaki esnafı biz çıkarmadık ama biz oradaki arkadaşlara yardımcı olmak istiyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün böyle bir derdi yok. Bin lira kira veren arkadaşlar şuan itibariyle yepyeni dükkanda vereceği kira beklide 2 bin veya 2 bin 500 lira olacak.

TYH TEKSTİL FİRMASINDA BİN 200 KİŞİ ÇALIŞACAK

Şuan itibariyle marka olarak bilinen 7-8 tane markanın buradaki tekstil atölyesinin buraya gelmesinin tek sebebi Ufuk Merde’dir. TYH Tekstil firması 8 Mart’ta açılacak. 900 bayan işçi çalışacak. Erkek çalışanlar ile beraber bu sayı bin 200 civarında olacak. Bu firma Salihli’ye yatırım yapacaktı. Ama biz onlara güzel bir zemin hazırlayarak yatırımlarını buraya yapmalarını sağladık.”

EKİP OLARAK ADAY

Yılmaz son olarak 2017 yılının Kasım ayında yapılacak olan olağan genel kurul seçimleri hakkında “Tekrar net bir şekilde adayım. Ekip olarak adayız” ifadelerini kullandı.