Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya; Manisa Milletvekilleri Hasan Ören ve Özgür Özel, CHP Akhisar İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Akhisar Gençlik Kolları katılırken ev sahibi olarak ise  Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Ulusoy,  Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, meclis ve kurul üyeleri katıldı.

 

“Akhisar Ekonomik ve Sosyal Olarak Gelişiyor”

 

Toplantının açılış konuşmasını Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Mehmet Ulusoy gerçekleştirdi.  Akhisar’ın gelişmesi için ellerinden gelen tüm çabayı göstermeye çalıştıklarını belirten Meclis Başkanı Ulusoy, “Hepinize hoş geldiniz diliyorum. Sizleri burada görmekten gerçekten oda olarak mutluluk duyuyoruz. Çünkü biz Ticaret Odası olarak iki binin üzerinde üyenin yükünü ve misyonunu taşımak zorundayız. Akhisar büyük ölçekli bir yer hızla ekonomik ve sosyal olarak gelişiyor. Burada sorumluluklarımız doğal olarak artıyor, siyasiler ile iç içe olmak biz siyaset dışı bir oda olsak bile her zaman için Akhisar’a kazanç sağlayacaktır. Bunun farkında ve bilincinde bir odayız, bu amaçla da Akhisar’ı ilgilendiren her türlü konuda siyasetçilerimizle, özel idaremizle, belediyemizle iç içe olmak istiyoruz. Bir takım projeleri daha büyük projeleri hayata geçirmek için bunun gerekliliği konusunda, inancımız sonsuzdur. 30 tane meclis üyemiz var bunların hepside işinde özverili ve çalışkanlar, hepsi bir takım projeleri hayata geçirmeye çalışan insanlar. Doğal olarak bizlerinde yetersiz kaldığı konular muhakkak vardır. Ancak şuna inanınki en az sizin kadar bizlerde Akhisar daha ileriye gitsin diye elimizden gelen tüm çabayı göstermeye uğraşıyoruz.” dedi.

 

"Erdayıoğlu’ndan Manisa Milletvekillerine Sitem!"

 

Manisa Milletvekillerine karşı sitemde ve isteklerde bulunan Akhisar Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, “  Akhisar Ticaret Sanayi Odası, bütün siyasi partilere eşit mesafededir.  Herkese eşit mesafedeyiz. Milletvekillerimizden öncelikle şunları talep ediyoruz;

 

Milletvekillerimiz, Akhisar’a geldiği zaman Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası gibi esnaf odalarını da ziyaret etmeliler.  Bizim davetimize gerek yok… Davet etmeden gelecekler ve bilgileri bizden alacaklar. Çünkü Akhisar’ın ekonomisi ve reel sektörle ile ilgili tüm bilgileri biz barındırıyoruz. Akhisar’a gelip bizden bilgi almadıkça hiçbir şey öğrenemezsiniz.   Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak Manisa’da en büyük ilçe odasıyız.  Bunun yanında en hızlı büyüyen ve gelişen Avrupa standartlarında bir odayız.  Bunun nedeni üyelerimizin bize verdikleri destekle ve meclis üyelerimizle birlikte yaptığımız çalışmalardır.  Türkiye’de 69.sırada ve bazı illerden öndeyiz. Siyasi partilerin sivil toplum örgütlerine değer vermesi gerektiği ve milletvekillerimizin de davetsiz şekilde bizleri ziyaret etmesi gerekir.” dedi.

 

"Erdayıoğlu’ndan Çözüm Önerisi: “Risk Santralizasyonu!”

 

Ticaret Kanunu ve Çek Yasası ile ilgili önerilerde bulunan Erdayıoğlu, “Önümüzde Türk Ticaret Kanunu ile ilgili 1 Temmuz’dan itibaren yeni bir kanun geliyor. Hiç kimsenin alışık olmadığı bir kanun…  Bu kanun ile ilgili web sayfamızı açtık. Çarşamba günü de Akhisar’da vergi mevzuatı ile ilgili toplantı yapacağız.  Bu toplantı sonunda aldığımız kararı Odalar Birliğine göndereceğiz.  Odalar Birliğine göndereceğiz ancak vekillerimizin de bu konuda yapması gerekenler var.

 

Bildiğiniz gibi çeklerden doğan hapis cezası kalktı. Bu nedenle çek aldığımız kişilerin öz geçmişini görmemiz lazım. Bunun için Risk Santralizasyonunun açık olması gerekiyormuş. Eğer Santralizasyonu açık olursa bizde ona göre çekleri kabul edeceğiz. Yoksa alış veriş yapmakta zorlanacağız. Be nedenle vekillerimizin Risk Santralizasyonu meclis gündemine taşıması ve mecliste anlatması gerektiğini düşünüyorum. Milletvekillerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgi veren Manisa Milletvekili Hasan Ören ise, “Ticaret Kanunundaki ticaretten doğan aksiliklerin hepsi Ceza Kanunu şekline dönüştü. Biz elimizden geleni yapacağız. Ancak bugünkü Türk Ticaret Kanununun içerisindeki 25 veya 30 maddenin acilen gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bize ‘Avrupa’da böyle!” diyorlar. Ancak Avrupa ile ilgisi olmayan maddelerin Türk Ticaret Kanununa girdiğini görüyoruz.” dedi.

 

“Herkes İlk Önce Kapısının Önünü Temizleyecek”

 

Daha sonra Akhisar’a değinen Milletvekili Ören; “Bizin için önemli olan Akhisar. Benim her zaman söylediğim bir şey vardır. İnsanlar ilk önce kapısının önünü temizleyecek.  Kapının önü temizleniyorsa sokak temiz demektir. Sokak temiz ise mahalle temiz, mahalle temizse kocaman bir ilçe temizdir. Biz Manisa milletvekilleriyiz. Ancak Manisa’nın hangi köşesinde kalkınma var ise ve hangi köşesinde bir işsizimize iş bulunmuş ise bu bizi sevindiren bir olaydır. 

 

“Akhisar’da İstenilen Düzeyde Sanayi Gelişmemiş”

 

Aşağı yukarı 159.600 nüfusu ile Akhisar Manisa’nın en büyük ilçesidir. Akhisar göç alan, 14 esnaf odasıyla ve 5778 üye sayısına sahip bir ilçe… Enteresan olan şu; Akhisar’da istenilen düzeyde sanayi gelişmemiş. Akhisar gibi çok önemli bir hattı olan; sosyal, kültürel ve eğitim anlamında çok üst düzeyde olan bir ilçe daha iyi noktalarda olması gerekirdi. Ancak Akhisar’da 25’ten fazla işçi sayısı çalıştıran iş yeri sayısı 27. Be nedenle bütün milletvekilleriyle birlikte Akhisar için çalışmalar yapmalıyız. Siyaset artık yeni bir çehre ve üslup kazandı.  Siyasette bir ilçenin önemli konularında masaya yumruğu birlikte vurmak gerekir. Hangi siyasi partiden olduğumuz önemli değildir. Biz muhalefetsek yapıcı muhalefet olmalıyız. İktidar ise muhalefeti dinlemek zorundayız. Akhisar sorunları bellidir.  Sizler mutabakata vardığınız sorunları bir parlamentoda  el birliği ile tüm  Manisa milletvekilleriyle dile getirmemiz gerekli.


“Ben Sadece Manisa’nın Değil,  16 İlçenin Milletvekiliyim”

 

Akhisar çok güzel bir yer. Akhisar sorunları ile ilgili kenarında değil tam göbeğinde oluruz. Akhisar’ın kazanımı, Manisa’nın kazanımıdır; Türkiye’nin kazanımıdır. Ben sadece Manisa’nın değil 16 ilçenin milletvekiliyim. Akhisar’da  da bulunmaktan büyük haz duyuyorum. 16 ilçe arasında Akhisar’ın bizde özel bir yanı vardır ve her partinin milletvekilini hak eden bir yerdir.  ” dedi.

 

“Sorunları ve Sorunların Çözümlerini Birlikte Aramalıyız”

 

Akhisar’ın sorunları için tüm Milletvekillerinin bir araya gelmesi gerektiğini söyleyen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Manisa’nın ve Akhisar’ın sorunları için ortak aklı egemen kılmalıyız, tüm milletvekilleri bir araya gelmeliyiz. Sorunları ve sorunların çözümlerini birlikte aramalıyız. Bugün burada sizleri Akhisar Ticaret Odasını ziyaret etmekten onur duyuyorum. Hatta bu biraz gecikmiş biz ziyaretti, ancak bugün buraya sayın Hasan Ören vekilim ile gelmekten mutluluk duyuyorum.” dedi.

 

“Akhisar’ın İl Olma Hayali Bitmiştir”

 

Özel, meclisteki yasa tasarıları ile ilgili bilgiler verirken Manisa’nın büyükşehir olması konusuna da değindi.  Manisa’nın büyükşehir olmasına olumlu baktıklarını ancak Manisa bütün haliyle büyükşehir olması Akhisar, Salihli gibi il olma hedefi olan ilçelerin il olma hayallerinin tamamen biteceğini söyledi.

 

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantının ardından Tütün Otel Restaurant’ta akşam yemeğine geçildi.