Borsa olarak İzmir Fuarında yerlerini almadıklarını ifade eden Alhat; “Biz daha önceki senelerde de bu fuarda yerimizi almayı istemiştik ama, biz İzmir’de farklı fuarlara katılıyoruz. Zeytin ve zeytinyağı ile ilgili olan fuarların hepsine katılıyoruz. Bu hafta Akhisar Ticaret Odasıyla birlikte katılacağımız İstanbul Gıda Fuarında Word Food’ta yerimiz var. Buraya birçok Akhisarlı firmalarımızla katılıyoruz.
 
İzmir Fuarı daha farklı bir konsepti olan fuar ama bize burada yer teklifi veya bir projeyle gelinmedi. Biz Manisa’nın sponsorlu yada bu etkinliğin içerisinde olduğunu duyduk, ilk etapta billboardlarda böyle bir şey duyduğumuzda mutlaka Akhisar zeytini ve zeytinyağını tanıtacaklarını düşünmüştük. Düşünmek yanlış olmuş, bu zamana kadar isminin büyükşehir belediyesi olduğunu düşündüğümüz bir belediyenin daha hala Manisa Belediyesi’nin dışına çıkamadığını tekrar görmüş olduk.
 
Akhisar’da iletişimi sağlayan bir koordinatörü olduğunu biliyoruz. O arkadaşlardan bize gelen, Borsaya veya Ticaret Odasına gelen bir teklif olduğunu da duymadık. Bunu duysaydık bir şekilde değerlendirebilirdik. Biz hiç kimsenin teklifini geri çevirmeyen bir kurumuz. Akhisar’ında zeytinle ilgili olan tanıtımını da yaptığımızı ve yapmaya çalıştığımızı gösteren bir kurumuz. Sürekli her platformda her fuarda olan zeytini tanıtan Ticaret Odasıyla birlikte Borsa bunu çok iyi becerdiğini çoğu halkımız da takdir eder. Mutlaka çeşitli nedenlerden dolayı bizi de eleştirenler olabilir. Bugün herkes herkesi eleştiriyor. Ben sadece İzmir’deki dostlarımızdan duydum, üzüldüğümüz tek konu bu Manisa’nın yaptığı böyle bir organizasyon var Akhisar’ı göremedik, zeytini göremedik falan deyince üzüldüğüm tek konu budur. Buradaki büyüklerimiz neyin hesabını yaptığını bilmiyorlar. Seçim zamanında Akhisar’dan çıkmayan büyükşehir belediye başkanları seçimden sonra da ne hikmetse bir türlü gelemediler. Herhalde Türkiye’de de tek örnek budur. Biz büyükşehir belediyesi olamadığını bir kere daha görmüş olduk.” Dedi.

br />