Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Men son günlerde dışarıdan Akhisar’a gelen ekmekler hakkında uyarılarda bulundu.

Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Hasan Ali Men sağlıksız ve hijyensiz ürünlerin Akhisar’a girdiğini ve bunlardan birinin de ekmek olduğuna değindi. Tespit edilen ekmeğin içinden farklı zararlı maddelerin çıktığı ve hijyen içermeyen yerlerde üretildiğine değinirken, Akhisarlı vatandaşların bilinen ve Akhisarlı ekmek fırınlarından alış veriş yapan bakkallardan alınmasını önerdi.

Akhisar genelinde toplamda 50 adet ekmek fırınının olduğunu ve bu fırınların ürettiği ve dağıttığı bakkallardan, marketlerden alış veriş yapılmasına özen gösterilmesine değindi.

Oda Başkanı Hasan Ali Men yaptığı basın açıklamasında; “Son günlerde Yerel Basın ve Kamuoyunun gündeminde olan Manisa da Kaçak ve ruhsatsız hayvan barınağında Ekmek imalatı yapıldığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca yetkililerden aldığımız bilgiye göre içine Hayvan yemi ve Küspe karıştırıldığı denetim yapan yetkililerce doğrulanmıştır.

Ekmek üretimi yasaya göre işletme kayıt belgesi olmayan hiç kimse ekmek üretimi yapamaz. Ben buradan değerli Akhisar halkına çağrıda bulunmak istiyorum. Nerede imal edildiği belli olmayan Pazar yerlerinde Seyyar Satıcılardan, Kahvelerde satılan kişilerden kesinlikle ekmek almayın. Köy ekmeği bazı yöresel ad verilen ekmekleri kesinlikle tüketmeyin.
Şehir merkezi, beldeler ve mahallelerde 50 Fırınımızla Akhisar halkının en sağlıklı, kaliteli ekmek çeşitlerimizle Halkımızın hizmetindeyiz. Tüm fırınlarımız kayıt altındadır. Halkımıza hijyen ve sağlıklı ortamda üretim yapmaktadır. Ekmek alırken mutlaka fırınlarımızı tercih edin çünkü insan sağlığı her şey için önemlidir. Ayrıca Bakkal esnafımıza da buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Şehir dışından gelen ekmekleri kesinlikle alıp satmayın. Mevcut olan kendi ekmek fırınlarımızdan alıp satın. En önemli gıda maddemiz olan ekmeği Akhisar halkına en sağlıklı şekilde sunduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ayrıca denetim mekanizması olan kurumların bu konudaki hassasiyetinindi önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.”dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yapmış olduğu basın açıklamasına Başkan Hasan Ali Men ile birlikte yönetim kurulu üyelerinden, Kemal Işık, Ali Aksoy ve Cem Yazcı da katıldı.