369 üyesi bulunan  Akhisar Pazarcılar Odası üyeleri  isyan edencesine dertliler. Başkan  Mustafa Güral, yönetim kurulu üyeleri ve bazı üyelerin katılımı ile  basın toplantısı düzenledi. Başkan  Güral, “  Çok dertliyiz. Bizden hijyen belgesi isteniyor. Pazar yerlerimiz pislik içinde. Kamyon kamyon  mallar  hale girmeden kaçak olarak satılıyor. Zabıta talimatnamesine uyulmuyor.” Dedi.

Temmuz ayı içinde  “Bakkallar  Meyve Sebze Satmasın” diye basın açıklaması yaptıklarını, açıklamada belediye talimatnamelere  uyulması gerekmesi gerektiğini  belirttiklerini, fakat  dertleri  ve sorunlarını hiç  birinin çözülmediğini söyleyen  Akhisar Pazarcılar Odası Başkanı  Mustafa Güral, “Oda üyesi olan  369 arkadaşımızın büyük çoğunluğu  sebze ve meyve satıyor. Biz pazarcı esnafına  büyük  çelme takan marketlerin sebze ve meyve  satmalarından sonra, onlarda ekmek yiyor ama  bakkallarımız da meyve ve sebze satmaya başlayınca  ikinci bir çelme yedik. Birde bunlara ilaveten  hiçbir  sorumluluğu olmadan, vergi vermeden kamyon kamyon mallar Pazar yerlerine getirilip satılıyor. Örnek olarak   belediyemizin son olarak modern  Cuma Pazar yerlerinde  belediyemiz;  kura ile yerleri belli olan üyelerimize  ”Tezgahı olmayanlar satış yapamayacaktır” taahhüdünde  bulundu. Fakat  gerekli denetim yapılmıyor.” 
Üyeleri, bakkallar, bayiler mecburi olarak hijyen kurslarına katıldıklarını söyleyen  oda başkanı  Mustafa Güral, “ Bizlere hijyen kursları veriliyor. Satış yaparken  yapılması gerekenlere uymamız gerektiğini söylüyorlar.  Ama buna karşılık Pazar yerlerimizi pislik içinde. Gerektiği gibi temizlenmiyor. Pazar yerlerinde  tezgah açan her üyemiz. Her açtığı yer için en ufak yer için 11 TL. rumuz ödüyor. “ dedi.  

Ulaştırma Bakanlığının Manisa- Akhisar karayolu üzerinde  çift taraflı yük kontrol  merkezleri olduğunu söyleyen oda başkanı  Mustafa Güral, “İzmir-Manisa  merkezleri başta olmak üzere bu şehirlere  Akdeniz bölgemizden gelen  hiçbir kamyon yük kapasitesi açısından denetlenmiyor. Akhisar, Kırkağaç ve Soma ilçelerimizdeki pazarcılarımıza  mal taşıyan araçlar çok sıokı kontrol ediliyor. Buda haksız bir rekabet yaratıyor. Ulaştırma Bakanlığımıza  bu haksızlığın giderilmesi için oda olara baş vurduk. Hiçbir cevap alamadık. Bu uygulama  karayollarında yapılacağına, daha az bir masraf ile Hal çıkışlarında yapılırsa, herkese  eşit davranılmış olur.” Dedi.

Basın toplantısına katılan 50 ye yakın oda üyesi Oda yönetimine  özel sorunlarını ileterek  son verildi.