Akhisar'da kadın girişimcilerin kendi işinin patronu olmalarını sağlamak için kurulan Türkiye Grameen Mikro Finans Programı'nın (TGMP) tanıtımı yapıldı.

Akhisar Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda, TGMP Ege Bölge Müdürü Necla Alan, Soma Şube Başkanı Büşra Demiraslan ve Şube Yardımcısı İzel Işık, proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Necla Alan, TGMP ile kadın girişimcilerin yeni iş kurması ya da mevcut işlerini geliştirmelerinin amaçlandığını, aynı zamanda sosyal bir proje niteliğinde olduğunu söyledi.

Kadınların, bin lira mikro kredilerle kendi işinin patronu olmalarının sağlandığını bildiren Alan, ev hanımlarının ekonomiye kazandırılması amacıyla kurulan Mikrokredi'nin, Türkiye genelinde yaklaşık 60 bin üyeye faizsiz finansal destek sağladığını söyledi. Sağladıkları 1000 TL ile 15 bin TL arasında değişen finansal destek ile kadınların, hobi olarak yaptıkları işlerden para kazanmaya başladıklarını, hatta birçoğunun kendi işletmesini ya da atölyesini kurduğunu belirten, Mikrokredi'nin bütçesinin ise genel olarak bağışlardan sağlandığını vurguladı.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile girişimci kadınların katıldığı toplantının sonunda TGMP Ege Bölge Müdürü Necla Alan, katılımcıların soruları yanıtlandı.