MUSTAFA ÖZDEMİR (ÖZEL HABER)

Akhisar Kayhan Ergun Endüstri Meslek Lisesi Makine bölümü ve ardından Celal Bayar Üniversitesi ön lisans Makine bölümünü bitirdikten sonra bir süre farklı işlerde çalıştığını sonrasında ortağı ile bu işi kurduklarını ifade eden 30 yaşındaki Hasan İşman; “Biz ortağım Ömer ile okul arkadaşıyız. İkimizde sektörümüzün meslek bölümünden mezunuz. Ben okuldan sonra farklı işlerde ve sektörlerde çalıştım. Fakat hep mesleğimi yapma hayalim vardı. Birlikte CNC torna atölyemizi kurmaya karar verdik. İlk zamanlarda kredi vs. destekleri ile makinemizi aldık. Sonra işimizi bıkmadan ve yılmadan devam ettik. Şimdi Atakule Sanayi Sitesinde ekibimiz ile birçok firmaya yedek parça üretimi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Aktekmak firması olarak metal ve ametalleri CNC torna ile işlediklerini ifade eden Ömer Eren; “Bende okulumdan mezun olduktan sonra, CNC torna sektöründe uzun bir süre çalışarak deneyim kazandım. Arkadaşım Hasan ile kendi atölyemizi açtık. Firmalardan gelen talepler üzerine AR-GE, çizim ve tasarım aşamalarından sonra parçalarımızı üretimini gerçekleştiriyoruz. Başladığımız günden buyana sürekli üretim yapmaktayız. Şimdiye kadar gerek yurtiçi gerekse yurtdışına ürün gönderdik. Ülkemize ve ekonomimize destek olduğumuz içim gururluyuz” diye konuştu. 

Akhisar Atakule Sanayi Sitesi’nde 350 metrekare kapalı alanda metal ve ametalleri işleyerek yedek parça üretimi yapan Akhisar Teknik Makine (AKTEKMAK) şimdiye kadar binlerce parça üretimi gerçekleştirdi.