Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na randevu vermeyen, kapıları kilitleyen TÜİK yöneticilerinin devletin kurumunu sarayın bir kurumu haline getirdikleri görülmüş oldu. Ve bu TÜİK yöneticileri, devlet adamı olmadıklarını da göstermiş oldular.

Zaten açıkladıkları işsizlik, enflasyon rakamların doğru olmadığını, gerçekçi olmadığını emirle rakamları düşürdüklerini yıllardır söylüyoruz. Bu tavırla bizim söylediklerimizin doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Genel Başkanımızın dediği gibi Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapılacak. Memur ve emekli maaşları onların açıkladığı enflasyon rakamlarına göre belirlenecek. Hakkımız adına bilgi almak, doğruları milletimizle paylaşmak ve gerçekleri açıklamak CHP olarak bizim en doğal hakkımız.

Atanmışlar, seçilmişlere millet adına hesap vermek zorundalar. AKP’nin geldiği yıllarda şikayet ettiği saray güdümündeki “bürokratik vesayet” maalesef ülkeye hakim olmuş durumda. Atanmış bürokratların seçilmişlere randevu vermemesi kabul edilemez. Bu şahsım hükümetinin tek adam rejiminin getirdiği çarpık sistem ülkenin başına bela haline gelmiştir. Merkez Bankası ziyaretinden sonra ne diyordu Recep Tayyip Erdoğan? “Merkez Bankası bağımsız olmamış olsaydı Kılıçdaroğlu'na randevu vermeyebilirdi” Şimdi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na randevu vermeyen, kapıları kapatan TÜİK’in bağımsız olmadığını açıkça göstermiş oldu.

Yöneticilerin bu tavrıyla “veriler bağımsız” diyen TÜİK’in verilerinin bağımsız olmadığı da görülmüş ve kuruma güven tamamen bitmiştir. Sayın genel başkanımızın daha önce devletin memuru olun uyarısını dikkate almayan, açıkladıkları yalan rakamlarla gerçekleri gizlemeyi iş edinen sarayın emrinden çıkamayan bu şahısların kurumun başında durmaları artık hem devlet hem de ülke için zarardan başka bir şey değildir. Ana muhalefet partisi liderinin devlet protokolünde yer aldığı bu şahıslara hatırlatmak lazım. Genel Başkanımızın basın açıklamasında söylediği gibi “Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar” CHP iktidarında bu kurumlar devletin gerçek kurumları haline gelecektir. Liyakatlı yöneticilerle kurumların nitelikleri artırılacak, hiçbir kurum saray ve avanesinin vesayetinden kurtarılacaktır. Her kurum görevlerinin gereğini yapacak ve herkese karşı şeffaf hale getirilecektir” dedi.