Akhisar'da faaliyet gösteren Rehbersensin eğitim danışmanlığı firması, 5 Ocak'tan itibaren Satış Personeli Eğitim Programını başlatıyor. Perakende sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyen kişilerin bilgi donanımını yükseltecek olan program üç etaptan oluşuyor. 10 Saat sürecek birinci etap programında İşyeri - ürün ve hizmet tanıma, müşteri karşılama, algılama, sunum, müşteri tepkisi okuma, satış, satışı sonlandırma, uğurlama konularında bilgiler verilecek. Katılımcılar bu eğitimin ardından yapılacak uygulama sonrasında birinci etap sertifikalarını alacaklar. 

20 Saat sürecek İkinci etap programında Sorun yaşayan müşteri karşılama, sorunu algılama, müşteri çözümleme, sorun çözme, Müşteri ile iletişimi yeniden kurma, sorun yaşayan müşteriyi uğurlama ve geri bildirim alma - okuma konularında bilgiler verilecek. Katılımcılar bu eğitimin ardından yapılacak uygulama sonrasında ikinci etap sertifikalarını alacaklar. 30 saat sürecek olan Üçüncü etap eğitim programında katılımcılar 4 temel kişilik yapısı, 5 sevgi dili, ileri iletişim teknikleri, liderlik ve vizyon eğitimlerini alacaklar.

Program hakkında basın mensuplarına açıkmala yapan Burak YURDAKUL:" Hazırladığımız bu program için yaklaşık iki yıldır emek veriyoruz. Akhisar ölçeğinde yaptığımız gözlemler, analizler ve mülakatlar sonrasında sorunlara ve çözüm modellerine ulaştık. Bu kentin tüketici profili ve tüketim alışkanlıklarını tasnif ederek bu programı oluşturduk. Amacımız hem çalışanın, hem işverenin hem de tüketicinin mutlu olduğu bir alışveriş ortamı oluşmasına katkı vermektir." dedi.

Programda çözüm Ortağı firma olan TEU Tasarım firmasından İstemi Harta ise:"Bu kentin kendine özel bir ruhu ve alışkanlıkları var. biz yaptığımız çalışmada bu ruhu ve bu alışkanlıkları göz önüne alarak çalışmalarımızı şekillendirdik. Akhisar tıpkı İzmir gibi, İstanbul gibi, Ankara gibi farklı bir ruh taşıyor. Biz bu cihetten bakarak bu programı oluşturduk. Standartlara uymayan, kendi yüksek standartlarını oluşturan bir kent için hazır, basma kalıp bir model öneremeyiz. Öneren eğitimcilerinde başarı sağlayamayacağını garanti edebiliriz. Bu kentin çocuklarıyız ve bu kentin ruhunu taşıyoruz. Dolayısıyla bu kent için çabalıyoruz. Çabalarımızın Akhisarlılar nezrinde taktir göreceği ve çabalarımızın Akhisarlılık ruhuyla Akhisar'a yeni bir vizyon açacağı ümidindeyiz." Dedi.

İlk olarak satış personeli birinci etap gruplarının eğitiminin tamamlanmasının ardından talebe göre ikinci ve üçüncü etap grupları oluşturulacaktır. Satış personeli eğitim programına katılacak olan kursiyerlerin 0(546) 537 6 537 numaralı telefona başvuru yapmaları ya da www.burakyurdakul.com Internet sitesindeki formu doldurmaları yeterli olacaktır.