Yaklaşan Ramazan ayı öncesi Akhisar’da mahallelerde davul çalarak vatandaşları sahura kaldıracak olan davulcuların belirlenmesi için ihale gerçekleştirildi. Toplam 14 mahalle 260 TL’den ihale edildiği bildirildi.

Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yapılan İhaleye, Encümen Üyeleri Latif Çakmak, Mehmet Taşar, Hamdi Kumova, İrfan Korkmaz, Mali İşler Müdürü Yusuf Girgin, Yazı İşleri Müdürü Mustafa Ali Erpalabıyık, Gelir Müdürü Bekir Koyun, Katipler Nezihe Uyar ve Süreyya Dabak katıldı.

İhaleye toplam 85 kişi katılırken mahallelerde ihale sonucunda şu kişilerin görev yapacağı bildirildi; Atatürk Mahallesinde Efgan Demir, Cumhuriyet Mahallesinde Cemal Sinal, Efendi Mahallesinde Şafak Uyar, Hacıishak Mahallesinde Özenç Tuğral, Hashoca Mahallesinde Şükrü Tokmak, Hürriyet Mahallesinde Özkan Demir, İnönü Mahallesinde Yusuf Tuğral, Kethüda Mahallesinde Mıstık Ayıtçı, Paşa Mahallesinde Erhan İlhan, Ragıpbey Mahallesinde Uğur Sarıgül, Reşatbey Mahallesinde Levent Öztaslak, Şeyhisa Mahallesinde Kutay Palaz, Seydiahmet Mahallesinde Şafak Kardaş ve Ulucami Mahallesinde Serdal Demir’in görev yapacağı bildirildi.

Belirlenen taban fiyatlardan başlayan pazarlık sonucu en yüksek fiyatı veren davulcular o mahallelerde Ramazan ayı boyunca davul çalma ve Ramazan Bayramı süresince de bahşiş toplama hakkını kazandılar.

İhale sonunda kazanan kişilerin, mahallelerinde davul çalacak kişileri belirleyecekleri ve bu kişilere Akhisar Belediyesi tarafından kimlik bilgileri doğrultusunda resimli tanıtım kartı hazırlanacağı ve davulcuların bu kartlarla görev yapacakları kaydedildi.