Mustafa ÖZDEMİR - Akhisarpress 

Akhisar’da kaybolan mesleklerden biri haline gelen marangoz tornacılığını sürdüren Aslan Mobilya işletmecisi Eyüp Aslan, bu mesleğin sürdürerek özel malzemeler üretiyor. 

Akhisar’da 1986 yılından bu yana marangozluk mesleğini icra eden 43 yaşındaki Aslan, Sanayi Sitesinde bulunan işletmesinde torna ile masa ayağı, ahşap korkuluk, sehpa ayağı, korkuluk parmaklığı, ahşap tabak, havan, aksesuar gibi birçok ahşap ürünler üretiyor. 

Şimdilerde bu mesleğin fazla kalmadığını makinalar vasıtasıyla yapıldığını ancak el emeğinin yerini tutmadığını belirten Eyüp Aslan, bu sanata sahip çıkılmasını gerektiğini ifade ederek özel sipariş üzerine de birçok malzeme ürettiklerini söyledi. 

Akhisar’da kaybolan bu meslek ile ilgili Akhisar Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Recep Akkaya’da, ahşap torna mesleğini sürdüren Eyüp Aslan’ı ziyaret ederek, kendisine oda olarak destekleyeceklerini Akhisar’da mobilyacılık olarak yapılacak her faaliyetin arkasında olduklarını, bu gibi projeleri devletin desteklediğini ve gerekli işlemler için odanın her zaman üyelerinin yanında olduğunu ifade etti.