Manisa’da inşaat ve yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi ve kuruluşlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan atık taşıma izin belgelerini almaya devam ediyor.

Hareket Hafriyat firması, Akhisar ilçesinde verilen ilk izin belgesini Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım’dan 4 araç için aldı. Yıldırım, her araca takip sistemi takılarak bunların kontrolünün sağlanacağını söyledi.

Hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi ve kuruluşlar, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgelerini almaya devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kayıt dışı ve kaçak hafriyat atıkları taşınmasının önüne geçebilmek amacıyla başlattığı uygulama büyük ilgi gördü. Bu kapsamda son olarak gerekli belgeleri tamamlayarak atık taşıma izin belgesi almaya hak kazanan Hareket Hafriyat firmasının yetkilileri Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım’dan izin belgesini teslim aldı. Bu işle uğraşan firmaların atık taşıma izin belgelerini almakla yükümlü olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldırım, “Taşıma izin belgesi ile kayıt dışı ve kaçak hafriyat atıklarının taşınmasının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Bu firmaların araçlarına takip sistemi de takarak bunların kontrolünü sağlıyoruz. Gerekli belgeleri tamamlayarak atık taşıma izin belgesi almaya hak kazanan kişi ve kuruluşlara izin belgelerini teslim etmeye başladık” dedi.