Akhisarpress.com - Akhisar’da 1928 yılında Bulgar ustalar tarafından inşaası yapılan ve 1990’lı yıllara kadar kasap hali olarak kullanılan, daha sonra Akhisar Belediyesi tarafından restore edilen ve Özkan Kantarcıoğlu Gıda Limited Şirketine “Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi” yapılması şartı ile ihale edildi.

Türkiye’de konsept olarak ilk olan içerisinde 300 yıllık tarihi zeytin yağı işlemede kullanılan aletlerin bulunduğu Egea Zeytincilik Müzesi müzenin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; “Burasının tadilatı sırasında içinde esnaf arkadaşlarımız vardı. Onlarda bu inşaatın hızlanmasında yardımcı oldular. Fiziki olarak kasap halimiz ömrünü tamamlamıştı, onu tekrar restore ettik. Akhisar kasap hali gibi birçok değere sahip, bu değerler zaman zaman bir projeye dönüşüyor. Şuanda açılışını yapacağımız mekanda böyle bir projedir. Zeytin ürünü Akhisar için çok önemli ve değerli, insan kalitemizde çok önemli, buradaki projeye imza atan İsmail Kantarcıoğlu’da Akhisar’ın değerli bir evladıdır. İnşallah bu projeyle Akhisar iyi bir ivme kazanacaktır diye ifade etti.

Türkiye’de konsept olarak ilk olan bu projeyle ilgili açıklama yapan Özkan Kantarcıoğlu Gıda Şirketi adına İsmail Kantarcıoğlu, burada aralarında 300 yıl öncesinden başlayarak günümüze kadar kullanılan zeytin ve zeytinyağı işleme aletleri de bulunuyor. Egea Zeytincilik müzesi ve ayrıca içinde cafe ve alışverişi de barındırıyor diye konuştu.