İZFAŞ İzmir Fuarcılık Hizmet. Kültür ve Sanat İşleri. Tic. A.Ş tarafından düzenlenen Gurme İzmir 8 - Olivtech 7.Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı kapılarını törenle açtı.

Fuar İzmir’de düzenlenen fuarların açılışına KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkanı Abdurrahman Yılmaz, ATSO Meclis başkanı Şenol Ürküp, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Başkan yardımcısı Şerif Şerifoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Kazım Ertürk ve Akhisarlı iş adamları katıldı.

Açılışta konuşan KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu;" Kıbrıs’ta ürettikleri organik ürünleri dünyaya sunmayı planladıklarını söyledi. Çavuşoğlu,"Organik tarıma büyük önem veriyoruz. Organik tarım bilgisini, teknolojisini öğrenmek için mühendislerle buradayız" dedi.

Her iki fuarı da gezerek katılımcılarla sohbet eden Aziz Kocaoğlu ve KKTC’li Bakan Nazım Çavuşoğlu, Akhisar Ticaret Borsası ve ATSO üyelerinin stantlarda ikram edilen Zeytin ve Zeytinyağı, ürünlerinin tadına baktılar.