Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar Süleymanlı’daki Kapalı Cezaevi’nin 1 buçuk kilometrelik yoluna asfalt attı. Asfaltlanan yol kullanıma açıldı.

Akhisar ilçesi Süleymanlı Mahallesi’nde Adalet Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Kapalı Cezaevi’nin yolu Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlandı. Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, 1 buçuk kilometrelik yolu asfaltla buluşturdu ve kullanıma açtı. Çalışmayı Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri de inceledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde asfalt çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanı Fevzi Demir, “Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda işbirliği içerisinde olduğumuz kurumlara da destek oluyoruz. Bu kapsamda Kapalı Cezaevi Yolunu da ekiplerimiz asfaltladı. Kısa süre içerisinde çalışmamızı tamamlayıp, yolu kullanıma açtık” diye konuştu. 

AKHİSAR KAYMAKAMLIĞI'NIN WEBSAYFASINDAKİ CEZAEVİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Yeni Cezaevi Yapımı : İlçemize yapıalcak olan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Süleymanlı Mahallesi'nin güney tarafından, mahalleye 2 km uzaklıkta köy altı mevkii 2638 parselde kayıtlı 76.820 metrekarelik alana kurulacaktır. Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 1.100 kişi, Açık Ceza İnfaz Kurumu 400 kişi olmak üzere toplam 1.500 kişi kapasiteli olup, 2014 yılında ihale aşaması tamamlanmış, 2015 yılının mart ayı itibari ile inşaatına başlanılmıştır. 2017 yılı Ağustos ayında Bakanlıktan gelecek heyetin kontrolünden sonra cezaevinin tamamlanması beklenmekte olup, 2500-3000 ekmek üretim kapasiteli fırın projeye eklenerek 01.01.2017 tarihinde yapımına başlanmıştır. 
 
Akhisar T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunun inşaatının tüm kaba işleri bitmiş olup iç kısımların tesisatı (elektrik, su, kanalizasyon, elektronik vb) yapılmaktadır. Akhisar T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda 60 adet lojman, 1 adet jandarma bölüğü bulunmaktadır.
 
Akhisar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 96 adet tek kişilik, 8 adet 3 kişilik, 63 adet 10 kişilik koğuş, 1 adet kapalı spor salonu, 1 adet sinema ve konferans salonu bulunmaktadır. Açık Ceza İnfaz Kurumunda ise 1 adet futbol sahası bulunmaktadır.